Skip to main content
Jurnal »

Zilele Carierei la UBB: Cum ne gestionăm traseul profesional într-o lume imprevizibilă?

7 martie 2023
scris de:
Zilele Carierei UBB Gabriela HUM

Centrul de Carieră, Orientare Profesională și Alumni a organizat în perioada 2-3 martie 2023 Zilele Carierei la UBB – Cum să ne gestionăm traseul profesional într-o lume imprevizibilă? O ocazie foarte propice de a ne întâlni, studenți, consilieri școlari și de carieră, specialiști HR și antreprenori, foști studenți ai UBB.

Atmosfera a fost una caldă și deschisă. La atelierul despre Stiluri de învățare, am avut onoarea să cunosc colegi care lucrează cu elevi și studenți și pentru care, adaptarea trainingurilor, workshopurilor sau lecțiilor este o prioritate. După un scurt exercițiu de încălzire care și-a dorit să scoată în evidență faptul că, pentru a învăța ceva nou și a include schimbarea în comportamentul nostru, este nevoie să avem răbdare și să exersăm, am intrat în topicul întâlnirii.

Am discutat despre grija față de cele 4 aspecte importante ale învățării: emoție, cogniție, relații sociale și comportamente și modul în care le abordăm pe fiecare pentru a ne asigura de un proces de învățare complet. Participanții au avut ocazia să își afle propriul stil de învățare. Apoi, în grupuri mici, cu colegi cu același stil, au identificat ce anume îi ajută atunci când învață. La final, am reflectat asupra tehnicilor folosite în cadrul workshopului, propunând participanților să se gândească la ce anume a fost util pentru ei.

Într-o lume VUCA, informația nu mai este putere. Modul în care o folosim și modul în care mediem ca informația să ajungă la participanți și apoi să fie transformată în acțiuni este puterea noastră ca traineri, formatori și profesori.

Dincolo de întâlnirea cu participanții, m-am bucurat să întâlnesc și foști colegi din ATU – pe Ioana MUREȘAN, actualmente L&D specialist la Nagarro și pe Camelia MORARU, actualmente psihoterapeut la Medisprof Cancer Center.

Mulțumim Centrului de Carieră pentru invitația de colaborare în cadrul evenimentului și pentru o după-amiază cu soare și bucurie.


Centrul de Carieră, Orientare Profesională și Alumni oferă servicii de consiliere și orientare profesională studenților, pentru ca aceștia să fie echipați cu competențe necesare în a face față provocărilor academice și de carieră.

Recomandă și altora