Găsirea de soluții pentru a construi împreună

Managementul conflictelor

Context

Statisticile arată că 60-80% dintre dificultățile din organizații sunt determinate de relațiile dificile dintre angajați și nu de lipsa de motivare a acestora (Daniel Dana, Managing differences, 2015). Un manager poate ajunge să petreacă 25% din timpul său mediind conflicte, ceea ce înseamnă, în medie, 1 zi pe săptămână (Washington Business Journal, 2016). Atunci când modul de gestionare a unui conflict trece de la un mod distructiv la unul constructiv, conflictele între oameni nu dispar, ci sunt folosite ca momente de schimbare benefice relațiilor și oamenilor.

„Într-o zi furtuna se va încheia și nu îți vei aminti cum ai supraviețuit. Dar un lucru este sigur: când ieși dintr-o furtună, nu vei mai fi niciodată persoana care a intrat în ea. Pentru că acesta a fost rostul ei…”
Haruki Murakami
Managementul conflictelor - ATU Consulting

Direcții

Subiectele de mai jos sunt orientative, urmând a fi modelate și adaptate pe specificul și contextul echipei participante la training:

  • Cum câștigăm cel mai mult într-un conflict?

  • Câștig sau construiesc?

  • Pașii de rezolvare a unui conflict

  • Conflictul: pericol sau oportunitate?

Experiențe de învățare și dezvoltare

Pornind de la analiza de nevoi și de la obiectivele vizate, construim împreună designul de conținut și alegem tipul de intervenție care se potrivește cel mai bine echipei și organizației. Pot fi intervenții de una sau mai multe zile, intervenții mai frecvente sau mai scurte – la sală sau online. 

Solicitare ofertă

Newsletter

website meșterit cu de omnivision.ro