Skip to main content
Jurnal »

[Luni de poveste] Abia așteptăm să ne revedem!

16 septembrie 2022
Luni de poveste Editia 8

Toamna asta îți dăm întâlnire la librăria Cărturești din Iulius Mall! Te invităm să ne fii alături în patru seri de luni, începând din 19 septembriede la 18:30 la 20:00, unde vom aborda 4 perspective diferite ale REZILIENȚEI, un termen de actualitate ce se referă la adaptarea pozitivă, la capacitatea de a menține sau de a recăpăta sănătatea mintală în ciuda adversităților trăite.


Mai mult de 40% din comportamentele noastre zilnice sunt determinate de obiceiuri în care ne angajăm automat fără să ne gândim conștient. Deoarece obiceiurile noastre ne dau informații despre modul în care gândim și facem lucruri, ele au un impact enorm asupra sănătății, productivității, relațiilor și stării de bine.


În relație cu motivația, de multe ori afirmăm că fie o avem, fie nu. Mai mult, la nivel global, doar 15% dintre cei ce muncesc se simt motivați. Pare că ne confruntăm cu o criză motivațională. În loc să privim motivația din perspectiva alb-negru, putem să aruncăm o privire mai atentă la ce stă în spatele acesteia: alegere sau obligație.


Cum se dezvoltă reziliența în copilărie și cum se poate (re)construi în viața de adult?

Această întrebare poate fi privită din mai multe perspective. Răspunsurile ne ajută să identificăm surse de reziliență la locul de joacă al copiilor, dar și la cel al adulților. De ce? Pentru că reziliența ți-o dezvolți pe propriul teren de joacă… oricare ar fi acela.


Întâlnirea cu eșecul, de orice natură ar fi el, poate fi foarte stresantă. Neputința (chiar și cea învățată, dar mai ales cea neînvățată) exacerbează sentimentul nesiguranței și al anxietății. Cu cât mai mult ne concentrăm asupra a ceea ce ne preocupă, cu atât mai mult ne cufundăm în neputință și angoasă.

Învățând să admitem gândurile și sentimentele și să ne conectăm cu propriul corp, ne oferim o șansă pentru a investi energie în ceea ce facem și a ne concentra pe acțiuni angajate.

Pentru acest atelier, înscrierile s-au încheiat. Mulțumim pentru interes!


Amintim că aceste ateliere fac parte din seria întâlnirilor Luni de poveste, eveniment organizat de ATU Consulting.

Recomandă și altora