Jurnal »

Learning and Development crafting – întâlnirea #11

23 septembrie 2020
scris de:

Am început de ceva vreme să invităm colegi din străinătate la întâlnirile L&D crafting. Motivul este că mereu transculturalitatea ne deschide perspective noi. La cea de-a 11-a întâlnire din acest an a comunității de L&D, am avut ocazia să îl ascultăm pe Maxim GONCHAROV, L&D director la Adidas Rusia.

Knowledge does not mean actions. What approach should the L&D practice?

Discuția a fost în jurul modului în care a apărut Academia Adidas, în urmă cu 4 ani. Un departament care și-a propus să influențeze angajații Adidas să își ia responsabilitatea pentru propria stare de bine (well being) și să influențeze o cultură organizațională de tip winning culture. Câteva idei pe care le-am extras din această întâlnire:

  1. O cultură organizațională crește dacă oamenii care o compun devin role models. Degeaba aduci modele de dinafară, oamenii îi apreciază însă nu neapărat îi urmează.
  2. Să vorbești despre un concept și să îl transmiți celorlalți la nivel de idee nu e suficient. E nevoie să îl aplici în primul rând tu. De aceea, Maxim ne povestea cum proiectul la care lucrează de mai mult de 4 ani, a început cu top managementul. Ulterior, a fost cascadat spre celelalte niveluri ale organigramei.
  3. Ca să poți să ai grijă de propria stare de bine, e nevoie să îi faci spațiu în viața ta (când cumperi o mobilă, e nevoie să ai spațiu unde să o așezi). Așa este și cu sportul, yoga sau alte practici legate de starea de bine. Ca să le poți face, e nevoie să ai spațiu pentru ele.
  4. Well being înseamnă să ai grijă de toate aspecte vieții proprii. Grijă de corp, de muncă și realizări, de relațiile sociale și de sensul propriei vieți.
  5. Fiecare dintre noi suntem responsabili de propria stare de bine. Nu te minți, așteptând de la companie sau de la alții să se ocupe de asta în locul tău.
  6. O companie în care well being-ul este prețuit, este o companie în care (aproape că) îți este rușine când lucrezi peste program.
  7. Și în final:

Ca să poți influența cultura organizațională, e nevoie să le dai oamenilor o viziune, un concept și niște instrumente de lucru. 

Aceasta a fost seara cu Maxim. O seară relaxată, cu întrebări, răspunsuri și cu multe informații împărtășite.

Prezentarea a avut loc în cadrul proiectului L&D crafting. Scopul acestuia este de a dezvolta comunitatea specialiștilor în L&D din Cluj (și nu numai).

Recomandă și altora

Newsletter

website meșterit cu de omnivision.ro