Jurnal »

Explorați, visați, descoperiți – 16 ani ATU Consulting

7 iunie 2020
scris de:

Mark Twain spunea că:

„Peste 20 de ani veți fi mai dezamăgiți de lucrurile pe care le-ați fi putut face decât de cele pe care le-ați realizat. Așa că desfaceți parâma. Navigați în larg. Prindeți vântul în vele. Explorați. Visați. Descoperiți!”

Nu sunt 20, sunt doar 16 ani de când ATU Consulting a apărut pe piața de training, oferind servicii de învățare și dezvoltare. Sunt 16 ani în care am trecut de la trainingul soft-skills ca un nice to have, la situația în care abilitățile soft sunt the hard skill al oricărei persoane, echipe, organizații.

Am trecut de la perioada în care trainingul era un eveniment deosebit într-o organizație – pentru că se întâmpla o dată pe an, la perioada în care învățarea este parte din cultura organizațională și obiectiv strategic în companii. Am trecut de la trainingul organizat pe perioada a 1-2 zile, exclusiv la sală, la micro-learning și training virtual. De la traininguri cu focus pe conținutul potrivit unui anumit post, la trainingul cu focus pe nevoile de dezvoltare ale oamenilor, în situații specifice. Am explorat, am visat, am descoperit!

Am trăit multe experiențe în acești 16 ani: criza economică din 2007 – 2009, amenințările că e-learningul va înlocui trainingul la sală, acum pandemia. Dar și relaxări legislative, conștientizări ale mediului economic referitoare la importanța dezvoltării angajaților, parteneriate interesante. În fiecare moment am explorat, am visat, am descoperit.

În 2004, am creat logo-ul ATU ca fiind o combinație de roșu, albastru și verde, ca simbol pentru partenerii cărora ne adresăm cu serviciile de training și consultanță: organizațiile, echipele, oamenii. Ne-am definit atunci misiunea și valorile, potrivite vremurilor și vârstei echipei și am pornit la drum cu multă energie și pasiune.

Pe parcurs ne-am definit și redefinit ca echipă, ca servicii, ca mod de lucru, ca valori. Această ultimă schimbare, în 2016, ne-a apropiat mai mult de cine suntem azi și de imaginea pe care o avem în piață – valorile actuale fiind nu doar ceea ce ne-am dorit noi să respectăm în munca noastră, ci și ceea ce spun clienții noștri despre noi.

Anul 2018 a adus o nouă schimbare importantă. A fost momentul în care am început separarea activității de training pe două direcții specifice:

  • trainingurile business (pentru companii) au rămas la ATU Consulting
  • certificările ANC și cursurile deschise (pentru cei interesați de dezvoltarea personală) au trecut la HUMANCO

Planul a fost ca, în timp, să aducem și o schimbare vizuală, rezultatul unei transformări organice pe care o simțeam cu toții – traineri și clienți. Ne-am dat voie ca doi ani să explorăm, să visăm și să descoperim care este varianta cea mai potrivită pentru ceea ce suntem azi. Și iată că lansăm noua identitate vizuală ATU cu prilejul aniversării a 16 ani de activitate ATU, pe 7 iunie.

Tot ceea ce am realizat este rezultatul muncii unei echipe ce a dovedit în decursul anilor multă adaptare și implicare și focus mereu pe dezvoltare. Am visat, am explorat, am descoperit. Aceștia suntem noi, autentici!

Obișnuim să spunem că perioada actuală, pentru echipa ATU, este ca rafting-ul: ne putem organiza doar până la prima stâncă pe care o vedem în cale. După ea, nu știm ce ne așteaptă! Ne vom adapta la momentul potrivit, pentru că suntem pregătiți să explorăm, să visăm și să descoperim!

Photo: Vidar Nordli-Mathisen

Recomandă și altora

Newsletter

website meșterit cu de omnivision.ro