Jurnal »

Weekend pe Coclauri în Retezat - august 2017

18 August 2017
170814-Retezat

După un an de așteptare, în luna august ne-am întors în Munții Retezat și i-am găsit la fel de frumoși cum i-am lăsat. Astfel, am transformat Duminica pe Coclauri în Weekend pe Coclauri, străbătând traseele din Parcul Național Retezat

Ne-am adunat 26 de participanți, dublu față de anul trecut, semn că toți s-au simțit bine în edițiile anterioare, fie că au fost membri din echipa ATU sau prieteni dragi.

170814-Retezat

Am cutreierat cărările munților câteva zile, timp în care am avut parte de vreme schimbătoare: de la soarele ce ne încălzea, până la ceață și ploi. Indiferent dacă purtam pelerine sau tricouri cu mânecă scurtă, peisajele de care am avut parte ne-au stârnit dorința de a fi acolo și în 2018.

170812-Retezat

Am decis să ne împărțim pe echipe, fiecare alegându-și o denumire și câte un traseu pentru zilele următoare. Astfel, prima echipă a ales numele de Cioporul Vesel, având trei membri. A doua echipă – Șoarecii de Munte, a fost formată din cinci persoane. A treia echipă – Marmotele Transpirate a fost cea mai numeroasă, fiind formată din 14 aventurieri pe munte. Echipa Foto a fost formată din două persoane, iar ultima echipă – Echipa Germany a avut tot două persoane.

170811-Retezat

170813-Retezat

170815-Retezat

Am avut și trasee comune, de la Carnic până la Cabana Pietrele (un traseu care a durat două ore, timp în care am ars 1200 kcal), Cabana Pietrele – Tăul dintre Brazi (6,5 km parcurși în 2h și 15 minute) și traseul de la Cabana Pietrele până la Carnic (o distanță de 4,9 km făcuți într-o oră jumătate).

170713-Retezat

În prima zi, echipa Cioporul Vesel a ales traseul de la Cabana Pietrele – Valea Rea – Vârful Peleaga – Vârful Păpușa – Porțile Închise, iar a doua zi au parcurs traseul de la Cabana Pietrele până la Tăul Pietrele. Determinați și curajoși, ei au urcat de pe Șaua Bucurei până pe Vârful Bucura și s-au întors la cabană pe Valea Stânișoara.

În paralel, echipa Marmotele Transpirate au mers de la Cabana Pietrele – Tăul Pietrele – Șaua Bucurei în prima zi, iar a doua zi au pornit de la Cabana Pietrele spre Lacul Galeșul. 

Echipa Șoarecii de Munte au pornit din același punct și s-au îndreptat în prima zi spre Valea Stânișoara – Vârful Retezat și s-au întors pe Culmea Lolaia, iar a doua zi au vizitat Tăul Pietrele.

Cei din echipa Foto au ales traseul ce ducea spre Tăul Pietrele – Șaua Bucurei, iar a doua zi au fost la Tăul dintre Brazi.

Echipa Germany a ales un traseu de o zi, străbătând cărările pe Valea Stânișoarei până pe Vârful Retezat.

170814-Retezat

Mulțumim pentru organizare, Luci!

Felicitări tuturor participanților pentru perseverență și sperăm să ne vedem din nou anul viitor cât mai mulți!

Mai multe fotografii găsiți în albumul dedicat acestui eveniment, pe pagina noastră de Facebook.

Recomandă și altora

Newsletter

website meșterit cu de omnivision.ro