Jurnal »

Team Building de primăvară ATU 2017

23 March 2017
TB-primavara-ATU-2017-1

În weekendul 18 – 19 martie 2017, ne-am adunat la Team Buildingul de primăvară ATU. De această dată, am ales să mergem mai aproape de Cluj-Napoca, mai exact, în Beliș, la Pensiunea Ana și Irina.

La capitolul vreme, adevărul e că nu am avut parte chiar de primăvară, ci am petrecut două zile în care am trecut prin cam toate anotimpurile (soare, vânt, ploaie, ninsoare, ceață și, în final, cer senin și soare). Partea bună e că, indiferent de vremea de afară, ocazia (re)întâlnirii a fost una trăită cu bucurie și multă bună dispoziție!

TB-primavara-ATU-2017-1

Ziua de sâmbătă a fost una încărcată și intensă, o zi cu multă muncă și implicare din partea colegilor. Eugeniu ne-a ajutat să ne cunoaștem mai bine (sau din altă perspectivă) și să ne energizăm. Am jucat și ne-am jucat, ne-am destins și am râs copios. Apoi, am lucrat în echipe și am generat idei valoroase, pe care urmează să le punem în aplicare. Ziua am încheiat-o – cum altfel – decât cu o seară lungă de Mafia. Provocarea a fost că am avut un personaj nou, care a animat atmosfera din sat…

Duminica a fost zi de relaxare și fiecare și-a ales cum anume să o petreacă. Unii am fost într-o tură de 10 km, pe traseul Beliș – cariera Fântânele – stațiunea Beliș-Fântanele. Alții am muncit pentru trainingurile de săptămâna aceasta, iar alții am ales să profităm de întâlnire și să povestim în tihnă. Apoi, o parte dintre noi s-a bucurat de piscină, saună și jacuzzi.

Am avut astfel parte de un weekend plin și frumos, care a surprins (din nou) faptul că valorile ATU sunt resimțite și ies la iveală constant prin ceea ce facem. Fiind o echipă atât de diversă, cu fiecare prilej de reîntâlnire, autenticitatea fiecăruia se remarcă și e accentuată de faptul că acceptăm și respectăm ritmul și alegerile celorlalți. Implicarea a reieșit constant din toate activitățile derulate – atât când a fost vorba de muncă, cât și de distracție. Adaptabilitatea și flexibilitatea ni le-am exersat permanent prin schimbările de dinamică din grup și situațiile aparte în care am fost puși. Cât despre dezvoltare, după cele două zile petrecute împreună, fiecare a plecat cu cel puțin o idee, o informație sau o perspectivă nouă.


Am profitat de faptul că pentru unii dintre colegii noi din ATU a fost primul team building în Echipă, așa că i-am invitat să ne împărtășească câteva impresii la cald despre această primă experiență…

Ioana-MURESAN-2017

„Weekend-ul 18-19 martie a fost unul extrem de reușit, un weekend pe care îl voi rememora cu mare drag! Am resimțit emoția unui nou început și a necunoscutului, dar am pătruns aproape instant în atmosfera ATU – odată cu întâlnirea de la punctul de plecare, cu recunoașterea fețelor cunoscute și primele strângeri de mână cu atâția oameni pozitivi și plini de entuziasm. Am fost plăcut surprinsă că alături de ceilalți, pe lângă personaj de poveste, mafiot, doctor, taliban… să fiu și să mă simt în elementul meu. Ideile s-au format mai ușor și parcă mai frumos în colaborarea cu ei, iar drumeția de final a fost o experiență minunată de comuniune cu natura și oamenii din ATU. Mulțumesc, a fost ceva deosebit!”

Ioana MUREȘAN, Asistent Tehnic


Andreea-MURESAN-2017

„Deşi team building-ul de primăvară ATU a fost primul team bulding (în adevăratul sens al cuvântului) la care am participat de-a lungul experienţei mele profesionale de până acum, consider că a fost oportunitatea perfectă de a cunoaşte echipa în formulă cât mai numeroasă. Ținând cont că prima noastră interacţiune a avut loc într-un mediu informal a fost clar un avantaj; am simțit că atmosfera și contextul relaxat (şi relaxant) au înlesnit o comunicare mai rapidă, naturală, firească. În plus, faptul că am întreprins repede activităţi împreună m-a ajutat să descopăr câte puţin din personalitatea fiecărui membru, dar și să reușesc să mă bucur de o deschidere o mai mare (şi mai uşoară) din partea mea. A fost o adevărată încântare!”

Andreea MUREȘAN, Asistent PR&Comunicare


Eugeniu-CHELARU-2017

„Primesc un telefon cu o seară înainte de la Gabi, care îmi propune să pregătesc o activitate pentru începutul primei zile a team buildingului, cu scopul de a dinamiza echipa și a favoriza o mai bună cunoaștere între colegi. Sunt persoane noi în ATU, printre care și eu.

Așadar încep să caut idei… Cu dinamizarea nu pare prea dificil, dar cum să fac cu cunoașterea? Din ce unghi să apuc ecuația?

Soluția nu se lasă prea mult așteptată și aleg o activitate de improvizație: teatru de improvizație. Să ne cunoaștem prin rolul de actor de teatru de improvizație.

Două trupe de teatru, două scene și să înceapă activitatea!
Procesul umple sala! Colegii se prezintă prin prisma numelui real și al numelui de scenă. Ne descoperim treptat așa cum suntem în acel moment: inventivi, înclinați spre dramă sau spre comedie, ușor stângaci sau actori înnăscuți, îndrăzneți, sonori sau ușor retrași înspre decor. Ies la iveală fețe și fațete care, prin implicarea tuturor, fac să se nască un show unic. Fiecare se lasă purtat de pe scaunul de spectator, pe cel de regizor, și apoi prin culise, spre scenă.

Autenticitate, Implicare, Adaptabilitate și Dezvoltare – Valorile ATU. Le-am putut vedea acolo pe toate, în două ore de activitate și în tot restul weekendului, la fel cum le-am văzut la fiecare ședință, în fiecare proiect de training sau team building la care am participat până acum – în calitate de beneficiar sau colaborator.

Acesta este gândul pe care l-am luat cu mine când am plecat spre casă. Construind alături de ATU, construiesc pe o bază sigură, coerentă.”

Eugeniu CHELARU, Trainer Junior


Am petrecut împreună un weekend frumos, divers și dinamic și ne-am gândit cu drag la colegii care nu ne-au putut fi alături de această dată.

Vă invităm să vedeți câteva fotografii de pe parcursul celor două zile de team building în albumul dedicat de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandă și altora

Newsletter

website meșterit cu de omnivision.ro