Jurnal »

[Antivirale Socionomice] Stare de spirit și dezastre industriale

13 august 2020
scris de:

Care este legătura între starea emoțională și accidentele industriale? Cum este posibil ca dezastrele de la București (Colectiv) și Beirut să aibă aceeași cauză?

Socionomia este despre oameni anxioși, disperați, apatici, care cauzează dezastre industriale și nu invers! Chiar dacă suntem ferm convinși că orice eveniment negativ produce emoții negative, este nevoie de o perioadă cu stare de spirit colectivă negativă pentru a crea condiții propice apariției unor dezastre cu cauză umană.

Socionomia este și despre abandonarea ego-ului. Despre importanța mai  mare a ascuțirii simțurilor decât a necesității de a avea dreptate. Eroarea produce efecte reduse atunci când este percepută devreme și acceptată. Nu devine Greșeală decât dacă, în ciuda invalidării pieței, este susținută până în pânzele albe. Socionomia este despre a fi atent, a câștiga mult și a pierde puțin. Vizionare plăcută!


What is the connection between social mood and industrial accidents? How is possible that the disasters from Colectiv (Bucharest) and Beirut have the same causes?

Socionomics is about anxious, desperate and apathetic people that cause industrial disasters and not the other way round! Even if we are absolutely convinced that negative events produce negative emotions, it takes a negative colective mood to create the premises for such disasters to occur.

Socionomics is also about droping your ego. About being more important to sharpen your senses than being right. An Error remains low profile when is perceived early and accepted. It does become Mistake only when, in spite of the market, is fully embraced to the end. Socionomics is about being acute, winning big and losing small. Enjoy!

Despre proiect


Socionomia, un domeniu interdisciplinar, aduce în discuție starea de spirit socială care influențează piețele de capital și impulsul de cumpărare/vânzare din piață, cu repercusiuni asupra macro- și micro-economiei. Antivirale Socionomice este un proiect prin care ne propunem să înțelegem și să ne conectăm cu aria financiară a unui business, dar și cu posibilitățile de a face prognoze folosind alte criterii decât cele financiare. 

Radu MĂRINCEAN, socionomist și director financiar ATU Consulting, ne va introduce în lumea socionomiei pe parcursul mai multor săptămâni, explicându-ne câteva concepte de bază, arătându-ne evoluția piețelor de capital în paralel cu evenimente sociale majore din lume și oferindu-ne câte un „antiviral” sau o predicție a săptămânii. 

Dincolo de rolul educativ, acest proiect își propune și să ne stimuleze creativitatea, într-un domeniu care pare dificil de înțeles și amprentat de mult realism.

Recomandă și altora

Newsletter

website meșterit cu de omnivision.ro