Jurnal »

[Antivirale Socionomice] Sănătatea: noua religie

23 iulie 2020
scris de:

Omul este o ființă socială, iar tot ceea ce se întâmplă în jurul nostru este o proiecție a modului în care ne simțim. Cu alte cuvinte, starea noastră de spirit influențează într-o oarecare măsură realitatea socială și evenimentele pe care le trăim. Unele dintre ele le simțim chiar pe propria piele, în timp ce de altele aflăm din Social Media.

În final, descoperim că sunt o mulțime finită, dar și infinită de factori care pornesc din NOI. Cu ce se ocupă Socionomia? Ce este HEARDINGUL? Creștem economic dacă tindem să fim depresivi sau dacă tindem să fim optimiști? Când au apărut marile epidemii din ultimii ani și unde?

Vă invităm la o pastilă informativă ce oferă răspuns la întrebări despre mișcările sociale și indicii pieței de capital, în cel de-al doilea video din seria Antivirale Socionomice cu Radu MĂRINCEAN – o perspectivă altfel asupra economiei și a stării de spirit sociale. Vizionare plăcută!

Despre proiect


Socionomia, un domeniu interdisciplinar, aduce în discuție starea de spirit socială care influențează piețele de capital și impulsul de cumpărare/vânzare din piață, cu repercusiuni asupra macro- și micro-economiei. Antivirale Socionomice este un proiect prin care ne propunem să înțelegem și să ne conectăm cu aria financiară a unui business, dar și cu posibilitățile de a face prognoze folosind alte criterii decât cele financiare. 

Radu MĂRINCEAN, socionomist și director financiar ATU Consulting, ne va introduce în lumea socionomiei pe parcursul mai multor săptămâni, explicându-ne câteva concepte de bază, arătându-ne evoluția piețelor de capital în paralel cu evenimente sociale majore din lume și oferindu-ne câte un „antiviral” sau o predicție a săptămânii. 

Dincolo de rolul educativ, acest proiect își propune și să ne stimuleze creativitatea, într-un domeniu care pare dificil de înțeles și amprentat de mult realism.

Recomandă și altora

Newsletter

website meșterit cu de omnivision.ro