Jurnal »

Retrospectiva 2016 pentru ATU Consulting

11 January 2017
Doze-de-Pasiune-2016
Înțelepciunea ne ajută să rezistăm;
Pasiunea ne ajută să trăim.
Nicolas Chamfort 

Doze-de-Pasiune-2016

Știm că deja suntem în 2017 și că, de cele mai multe ori, retrospectivele se fac la sfârșit de an, însă cum decembrie a fost o lună scurtă și plină cu multe proiecte… și sărbători, iată că ne-am luat timp acum, la început de an, și am privit la cum a fost 2016 pentru ATU.

Așa cum poate deja v-am obișnuit, fiecare an ne place să-l dedicăm unor teme și valori care să ne ghideze activitatea pe parcurs. 2016 a fost astfel dedicat pasiunii și lucrurilor făcute cu pasiune și am pornit la drum sub imboldul citatului folosit în introducerea acestui articol.

Dacă ar fi să rezumăm în câteva cuvinte, pentru ATU, 2016 a fost un an al evenimentelor și al expunerii – în calitate de organizatori și parteneri în proiecte dedicate celor dornici de optimizare, creștere și dezvoltare. Din punctul de vedere al programelor livrate, în 2016 ne-am consolidat poziția pe piață prin specificul, conținutul și calitatea anumitor servicii. Din grila de cursuri cu certificare ANC, s-au remarcat Consilierul pentru Dezvoltare Personală și Formatorul. În rândul partenerilor noștri business, au fost solicitate și foarte bine evaluate programele de Managementul TimpuluiTehnici de Negociere și Customer Care, respectiv programele de Comunicare și de Leadership, personalizate și dezvoltate unic pentru diferite organizații.

Tot în 2016, ne-am diversificat portofoliul de servicii prin noi lansări: Evaluatorul de Competențe Organizaționale – curs de specializare autorizat ANC, respectiv Trainingul Operațional – program integrat de pregătire și motivare, ce se adresează echipelor care intră în contact direct cu clientul. În plus, o altă noutate a fost reprezentată de programele de tip espresso traininguri – intervenții scurte și specifice, pe diferite teme, potrivite pentru dezvoltarea echipelor, având ca principale avantaje că ating punctual teme și obiective specifice și că se derulează fără a opri activitatea într-un anumit departament sau pe un anumit proiect.

Pe plan intern, am continuat să avem proiecte și evenimente dedicate echipei ATU și ne-am bucurat de cea mai mare implicare și participare de până acum din partea membrilor. După mai bine de 11 ani, anul trecut a fost momentul în care ne-am redefinit misiunea și, mai ales, valorile care ne reprezintă și ne ghidează activitatea – ca echipă și ca organizație.

Mai mult, în urma analizei evaluărilor și feedback-urilor primite pe parcursul lui 2016 (din partea clienților, angajaților, colaboratorilor și partenerilor ATU) – au reieșit ca puncte forte capacitatea de adaptare și flexibilitatea în conceperea și livrarea cursurilor și programelor de dezvoltare, pregătirea trainerilor și implicarea reală a acestora în procesul de învățare alături de cursanți, o satisfacție ridicată privind raportul calitate-preț al serviciile ATU, evidențiindu-se totodată o componentă semnificativă de dezvoltarea personală și/sau profesională în cadrul tuturor proiectelor de training and beyond derulate.

Într-adevăr, cel mai mult timp și cea mai multă energie au fost investite în pregătirea și livrarea cursurilor și programelor de dezvoltare pe care le-am derulat. Însă, pe lângă acestea, în 2016 ne-am implicat în multe alte proiecte: cel mai mare fiind seria de evenimente Luni de poveste.

Luni-de-poveste-ATU-Consulting

În primăvară, am derulat astfel nouă întâlniri dedicate foștilor participanți la cursurile noastre autorizate ANC de Consilier pentru Dezvoltare Personală, Formator și cele din domeniul HR (Inspector Resurse Umane și Manager Resurse Umane).

Luni-de-Poveste-CDP I

În toamnă, în urma solicitărilor primite, am deschis aceste întâlniri tuturor celor interesați de propria dezvoltare și ne-am întâlnit timp de nouă săptămâni, în fiecare zi de luni, înconjurați de cărți – în cadrul unor ateliere tematice, susținute de o parte dintre trainerii ATU, pe parcursul serilor Luni de poveste… la Cărturești.

Luni-de-poveste-la-Carturesti-ATU-Consulting-2016

LDP-C-9-Curajul-de-a-avea-incredere

Nu doar am organizat, ci ne-am și implicat pe parcursul anului în alte proiecte în calitate de parteneri la: Principiile Succesului, alături de speaker-ul internațional Jack Canfield sau Learning Network Festival 2016 – eveniment dedicat celor interesați de facilitarea învățării în organizații.

Jack-Canfield-2016

Learning-Network-Festival-2016-Panorama

… sau în calitate de participanți la: The Woman, Maratonul Internațional Cluj și Crosul Companiilor.

Maratonul-International-2016

Crosul-Companiilor-ATU-2016

În 2016, am sărbătorit cei 12 ani de activitate ATU în Echipă și am ales să le mulțumim câtorva dintre cei care ne-au fost alături pe parcursul acestor ani printr-o surpriză care a ajuns prin poștă la destinatari.

Îndreptându-ne atenția spre evenimentele interne, ne-am întâlnit constant la ședințe, am continuat serile de dezvoltare personală alături de Sabina, am avut parte de o seară de beauty alături de Dana, i-am sărbătorit pe copiii ATU de 1 iunie, am fost în două Team Buildinguri cu Echipa ATU – în primăvară, la Șuncuiuș și în toamnă, la Sovata.

TB-primavara-2016-1

TB-toamna-ATU-2016-1

2016 a fost și cel de-al treilea an de când derulăm proiectul Duminica pe coclauri – un proiect născut din pasiunea pentru natură și pentru mișcare. Am ajuns astfel la 32 de ediții (14 doar în 2016), culminând cu Expediția din Retezat din luna august.

Duminica pe coclauri logo

160806 Retezat-vedere-spre-lacuri

Interviuri-cu-oameni-pasionati-2016

În anul dedicat pasiunii, am derulat un proiect în care am avut ocazia să cunoaștem persoane deosebite, pe care vi le-am făcut cunoscute în cadrul a 10 interviuri cu oameni pasionați: Pavel FROLOVCarmen DIȚIUSorin BILEGANMaxim GONCHAROVPatrycja BADECKARăzvan GOGASzabi FARKASLucian HUMZanna CIESIELSKA și Florin BRANCu această ocazie, la final de an le-am recitit și am tras niște concluzii despre ce implică pasiunea în muncă și în viață.

Pe pagina de Facebook ATU, am adunat o colecție de citate despre pasiune, motivație, determinare și entuziasm. Trecem mai jos două dintre cele mai apreciate și share-uite. Un alt proiect din 2016 a fost să lansăm constat provocări de weekend (printre cele mai citite și apreciate fiind #1 Alarma recunoștinței, #13 Inventarul prieteniilor, #11 Chestionarul lui Proust#7 Scrierea automată).

Citat-recunostinta-2016

Citat-Lucian-Blaga-2016

Știm și am simțit și pe parcurs cât de intens și plin de activități a fost 2016, însă cu atât mai mult văzându-le adunate într-un singur loc, ne bucurăm și le mulțumim tuturor celor care și-au adus contribuția și/sau au beneficiat de acestea – pentru că – direct sau indirect – toate acestea ne-au dat sens și motivație.

La final de an, am ales să sărbătorim în Echipă, la Petrecerea de Crăciun ATU – atunci când ne-am uitat peste ce a însemnat pentru fiecare 2016, pregătindu-ne totodată pentru un 2017 dedicat învățării reale și asumate!

Petrecerea-de-Craciun-ATU-retrospectiva-2016


Așadar, ne-am propus să dedicăm 2016 învățării… și vă lansăm astfel oficial invitația de a vă petrece alături de noi un an învățând!

Poate vă gândiți că este o invitație superfluă, doar învățăm în fiecare zi… Și așa și este! Învățăm ori de câte ori facem câte un lucru nou, învățăm citind, învățăm vizionând filme, învățăm observând pe alții cum fac lucruri, învățăm ascultând și vorbind cu ceilalți… învățăm mereu chiar și atunci când nu ne propunem să facem asta.

ATU vă invită însă ca anul 2017 să îl dedicăm învățării reale: să învățăm conștient și asumat, să ne propunem să învățăm și să ne scoatem din zona de confort făcând lucruri noi. Așa cum spune și Peter M. Senge, învățarea este unul dintre aspectele definitorii ale noastre ca ființe umane. Învățarea reală și de profunzime ne schimbă fundamental. Iar pentru a fi unul real, orice proces de învățare e nevoie să ne pună să gândim și să acționăm, să reflectăm și să facem.

Învățarea deschide minților noastre porți noi, aduce în lumină aspecte la care uneori nici nu am visat, ne îndrumă spre teritorii neumblate. Învățarea ne poate fi felinar, ne poate fi alături când avem nevoie, ne ghidează și ne luminează poteca printre atât de multe lucruri necunoscute. Ne ajută să găsim soluții, ne face să creștem și ne arată cât de complexă și minunată poate fi viața!

Să pornim la drum!

2017-anul-invatarii


În continuare, vă invităm să vizionați retrospectiva anului 2016 pentru Echipa ATU:

Recomandă și altora

Newsletter

website meșterit cu de omnivision.ro