Jurnal »

Learning and Development crafting – întâlnirea #8

1 iulie 2020
scris de:

Ziua de joi, o dată pe lună, ne aduce împreună, cei care ne ocupăm de învățare și dezvoltare în organizații, pentru a învăța la rândul nostru.

Public Speaking

Datorită trecerii în mediul online, ne bucură posibilitatea de a ne extinde comunitatea și în afara Clujului. Astfel, a 8-a întâlnire din acest an a fost despre Public Speaking și Abilități de prezentare. Ne-a fost alături Carmen TEODORESCU, de la Centric Iași.

Carmen ne-a împărtășit din experiența de trainer pe acest topic și ne-a pregătit un set de exerciții care ne-a ținut conectați la subiect timp de o oră și jumătate. Am aflat câteva lucruri importante despre cum să structurăm și să pregătim o prezentare, printre care:

  • Tehnica acronimului – pentru structurarea unei prezentări;
  • Povestea din 6 cuvinte – despre cum poți spune povești cu impact;
  • Tehnici de argumentare;
  • Modele de structurare ale discursului pe 3 puncte;

La final, participanții au apreciat utilizarea unor instrumente de lucru pentru trainingul online (Menti, Google Jamboard), recomandările pentru a citi, împărtășirea unor situații reale din activitatea lui Carmen și nu în ultimul rând, modul elegant și calm cu care Carmen a făcut față unor dificultăți tehnice, inerente atunci când lucrăm online.

Prezentările au avut loc în cadrul proiectului L&D crafting. Scopul acestuia este de a dezvolta comunitatea specialiștilor în L&D din Cluj (și nu numai).

Recomandă și altora

Newsletter

website meșterit cu de omnivision.ro