Jurnal »

Learning and Development crafting – întâlnirea #5

10 iunie 2021
scris de:

Colega noastră, Ramona POP, a fost cea care ne-a reunit la a cincea ediție a sesiunilor de L&D crafting de anul acesta, pentru a exersa tema motivării în training. Am lucrat împreună pe spectrul motivațional propus de Susan Fowler, analizând în primul rând care este motivația noastră de a fi traineri, în ideea în care, dacă noi nu suntem motivați ca traineri, e greu să reușim să-i motivăm pe participanți.

Am pornit de la premisa că întotdeauna există o motivație de a participa la un curs, iar primul pas este să ne dăm seama cu ce fel de motivație avem de-a face. Astfel că a fost nevoie să răspundem la multe de ce-uri, până să descoperim granițele fine între cele 6 tipuri de motivație propuse de Susan Fowler și explicate de Ramona:

  • Dezinteresat
  • Extern
  • Impus
  • Aliniat
  • Integrat
  • Inerent

Deși motivația are mecanisme foarte complexe, ideea de bază cu care am rămas e că diferența dintre o motivație optimă și una suboptimă rezidă în plasarea așteptărilor: „Dacă particip la acest curs, răspund așteptărilor celorlalți de la mine, sau răspund așteptărilor mele cu privire la viața mea?”

A fost o sesiune interactivă și de profunzime în care am încercat să vedem cum putem acționa asupra motivației și care ar fi mijloacele prin care am putea crește, măcar cu o treaptă, motivația participanților la un training, răspunzând la nevoile lor psihologice.

În încheiere, voi parafraza citatul cu care ne-a întâmpinat Ramona:

Motivația e ca spălatul pe mâini. Nu funcționează decât dacă o practicăm zilnic.


Prezentările au avut loc în cadrul proiectului L&D crafting. Scopul acestuia este de a dezvolta comunitatea specialiștilor în L&D din Cluj (și nu numai).

Recomandă și altora

Newsletter

website meșterit cu de omnivision.ro