Jurnal »

Learning and Development crafting – întâlnirea #4

28 aprilie 2021
scris de:

Tema celei de-a patra întâlniri L&D crafting s-a legat într-un mod foarte firesc de tema precedentă. Dacă luna trecută Andreea IBĂNESCU ne-a introdus în domeniul Microlearning, la întâlnirea de luna aceasta, Mihai BARBU – trainer și pasionat de jocuri pe calculator și programare – ne-a oferit ocazia de a testa instrumente ce pot fi aplicate în Microlearning și nu numai.

Mihai ne-a arătat cum funcționează platforma dezvoltată de el, trainlot.com, în care a îmbinat cele trei pasiuni ale sale pentru a face învățarea mai interactivă. Cu alte cuvinte, ne-am jucat Quizz-uri, poll-uri concursuri individuale și în echipe, bingo.

Fiind instrumente ușor de folosit, atât în cursurile online, cât și față în față, scopul lor este de a crește interacțiunea, nivelul de energie, motivația și implicarea participanților, care împreună duc, în final, la o retenție mai bună a informației, în același timp oferind trainerului un instrument de evaluare și feedback statistic.

Am testat cum funcționează platforma din perspectiva cursanților. Am primit și informații despre cum să o folosim în calitate de traineri, cum să creăm și să personalizăm aceste instrumente în funcție de trainingul pe care îl avem, care sunt avantajele acestor instrumente și în ce scopuri de învățare pot fi folosite.

Nu în ultimul rând, am aflat mai multe despre conceptul de gamification și modurile în care poate fi aplicat în training-uri, fie ele față în față sau online.

A fost o seară veselă și antrenantă alături de Mihai și de un număr mare de participanți,  în care ne-am amintit cât de important este rolul jocului în învățare!


Prezentările au avut loc în cadrul proiectului L&D crafting. Scopul acestuia este de a dezvolta comunitatea specialiștilor în L&D din Cluj (și nu numai).

Recomandă și altora

Newsletter

website meșterit cu de omnivision.ro