Jurnal »

Learning and Development crafting - întâlnirea #6

28 June 2019
scris de:
Citat 6 LDc

Iunie a fost despre Storytelling în compania Paulei BEUDEAN de la Fundația Danis. Așadar, ne-am bucurat să fim introduși în lumea poveștilor aplicate în business, precum și în mediul non-guvernamental.

Am învățat că oricine poate să fie un bun povestitor dacă pornește de la o anumită structură și dacă cunoaște anumite tehnici, multe dintre acestea fiind inspirate din lumea jurnalismului și a marketing-ului. Storytelling-ul este în sinea lui un instrument, un mijloc pe care îl folosim atunci când vrem să ne transmitem și susținem ideile într-o manieră de impact. Cu ajutorul Storytelling-ului ne conectăm mai ușor la celălalt și îl captivăm prin accesarea emoționalului.

WhatsApp Image 2019-06-27 at 14.56.06

Ce fel de povești și unde își găsesc ele locul în organizații? Ei bine, limita este în imaginația și obiectivele pe care vrem să le atingem prin ceea ce transmitem. Pot fi povești despre identitatea, viziunea, valorile organizației noastre; pot fi povești inspiraționale despre schimbare, dezvoltare și învățare; pot fi povești despre cultura organizațională și despre cei care îi dau viață acesteia. În cazul nostru, a fost povestea comunității L&D crafting scrisă în doar șase cuvinte.

Prezentările au avut loc în cadrul proiectului L&D crafting. Scopul acesta este de a dezvolta comunitatea specialiștilor în L&D din Cluj (și nu numai).

Recomandă și altora

Newsletter

website meșterit cu de omnivision.ro