Jurnal »

Learning and development crafting - întâlnirea #10

31 October 2019
scris de:
Citat-L-and-D-crafting-template

Întâlnirea din luna Octombrie a fost despre Visual Facilitation, Gabriela HUM purtându-ne prin bucuria de a crea povești, folosind tehnica desenului ca formă de reprezentare. Am aflat că 75% din neuronii senzoriali sunt vizuali, așa că s-a ajuns să se spună că „o imagine valorează cât o mie de cuvinte”.

Am avut parte de o întâlnire în cadrul căreia am reușit să aducem la viață idei de business sau pur și simplu experiențe de viață, folosindu-ne de nuanță și de formă, urmărind îndeaproape cum fiecare linie trasată, fiecare culoare așezată în locul potrivit conduce la transformarea unui anumit concept în sens și direcție. Încă de la început, entuziasmul și implicarea și-au adus o contribuție importantă în procesarea informației și aplicabilitatea imediată a acesteia, prin adresarea de întrebări diverse și prin curajul de a trece dincolo de limitele auto-impuse în procesul de creație.

191028 - Colaj LD 10-01

Pe parcursul sesiunii am învățat că oricât de complexă ar fi o idee, aceasta poate fi mai ușor de transmis, înțeles și, uneori integrat, dacă este reprezentată prin intermediul unei imagini. În plus, ce s-a observat este că limbajul se fluidizează, orice idee devenind un înțeles universal valabil pentru fiecare membru participant. Iar dacă dincolo de asta mai folosim și patru elemente distincte,așa cum descrie Daniel ROAM în modelul PUMA, ceea ce vrem să transmitem are impact și mai mare.

Unii au călătorit spre locuri cunoscute, alții au căutat sensul spre lumi mai îndepărtate, însă la final, sub cupola aceluiași univers, fiecare dintre noi a împărtășit toate elementele întâlnite pe drumul său și, mai ales importanța călătoriei.

Elementul ciclic al acestei întâlniri a fost reprezentat de importanța integrării umbrei ca și element semnificativ în exprimarea complexității oricărei idei pe care dorim să o vedem în lumea din jurul nostru.

Prezentările au avut loc în cadrul proiectului L&D crafting. Scopul acesta este de a dezvolta comunitatea specialiștilor în L&D din Cluj (și nu numai)

Recomandă și altora

Newsletter

website meșterit cu de omnivision.ro