Jurnal »

Mălina Negrea: „Designul interior îmi dă putere și curaj. Sunt doar eu și bucuria de a mă juca.”

28 februarie 2020
scris de:
malina

[Mini-interviu despre Creativitate]

malina

Mălina NEGREA lucrează în domeniul IT ca UX designer. Îi place să călătorească, să vadă locuri noi, să admire arhitectura și interioarele diverse, de la clădiri grandioase până la minimalismul japonez. Consideră că fiecare spațiu are o vibrație proprie și este interesant să descopere ce emoții și senzații trezesc acestea. Pentru că pasiunea Mălinei se împletește armonios cu munca, ne-am propus să aflăm cum decurge procesul creativ pentru ea.

1.Cum ți-ai descoperit pasiunea pentru designul interior?

Mălina NEGREA: De când îmi aduc aminte am fost mereu atrasă de revistele de amenajări pe care le răsfoiam mereu. Crescând într-o familie de matematicieni, credeam că științele exacte o să fie viitorul meu, așa că pasiunea pentru design a rămas în fundal.

2. Cum ai readus-o în viața ta? 

M.N.: Conștientă cu adevărat de această pasiune am devenit când am dat peste un curs specializat de design interior. Am investit mult timp și energie în proiectele pentru curs. Surpriza a fost entuziasmul și nerăbdarea cu care lucram la ele. Atunci am conștientizat cu adevărat ce înseamnă designul pentru mine.

3. Dacă ar fi să explici cuiva pasiunea ta, cum ai descrie-o?

M.N.: E ceea ce îmi dă putere și curaj. Îmi deschide parcă o altă lume plină de vitalitate și culoare, în care tot altceva se pierde, sunt doar eu și bucuria de a mă juca.

4. Ce aduce în viața ta faptul că faci design de interioare?

M.N.: Îmi aduce bucurie și împlinire. Chiar și acum, când vorbesc despre asta, îmi vine să zâmbesc. Mă relaxează și mă energizează în același timp. E un mod de a mă conecta cu spațiul și cu oamenii din el, de a armoniza doua vibrații într-una singură.

5. Cum se influențează profesia ta cu pasiunea ta?

M.N.: Designul nu e doar lucruri drăguțe aranjate frumos. El se bazează în primul rând pe nevoile și obiceiurile persoanei pentru care se creează designul. La fel e și în profesia mea, ceea ce fac eu, presupune să fiu atentă la persoanele pentru care se creează un produs. Cred ca ambele s-au influențat una pe cealaltă.

6. Cum te conectezi la pasiunea ta atunci când faci design?

„…Văd lucruri care mă inspiră sau locuri cu potențial să fie transformate în altceva și de acolo totul curge pur și simplu. Devin entuziasmată și nerăbdătoare să dezvolt o idee, să văd ce ar putea să iasă. De multe ori ajung în total altă direcție decât cea din care am plecat, e foarte interesant procesul prin care se transformă lucrurile.

 

7.Ce sfaturi ai avea pentru cineva care tocmai și-a descoperit o pasiune sau este în căutarea pasiunii proprii?

M.N.: Cred că joaca este calea spre a-ți găsi pasiunea. Să exploreze lucruri diverse cu curiozitate și plăcere până descoperă un lucru care îi relaxează și cu care rezonează, să se joace pur și simplu.


Photo credit: https://www.instagram.com/sweetspicybits/

Recomandă și altora

Newsletter

website meșterit cu de omnivision.ro