Skip to main content
Jurnal »

Începuturi #1, cu Simona DAMIAN

8 februarie 2024
scris de:

Antoine de Saint-Exupéry spunea că: „Dacă vrei să construiești un vapor, nu începe prin a-i trimite pe oameni după lemne, cuie, unelte, sfori și alte materiale. Învață-i întâi să tânjească după marea îndepărtată, nesfârșită.”

Povestea ATU Consulting a început acum 20 de ani iar membrii echipei actuale s-au alăturat de-a lungul anilor. Începuturi este o serie de interviuri cu membrii echipei în care ne propunem să explorăm două direcții: o întoarcere în timp la începuturile companiei, precum și povestea „îmbarcării” fiecăruia dintre ei.


Când ai interacționat prima dată cu ATU Consulting și ce îți amintești de la prima întâlnire?

Simona DAMIAN: În anul 2013 am fost contactată de Gabi, printr-o recomandare, să concep și să susțin un training pe dicție și prezentare pentru un potențial client. Dar cum era final de an, până una-alta, primul meu contact cu echipa ATU a fost de fapt la petrecerea de Crăciun.

Îmi amintesc o echipă deschisă, diversă, energică și cu toții purtam ceva roșu – una din culorile siglei ATU de pe acea vreme. Fiecare mi s-a părut foarte bine pregătit în domeniul său de specialitate și cumva, se completau minunat unii pe alții. Între timp, componența echipei s-a schimbat parțial, dar caracteristicile au rămas aceleași.

Am susținut apoi o demonstrație de training pentru a vedea dacă experiența și abilitățile mele se potrivesc cu profilul ATU.

Odată intrată în echipă, mi s-au prezentat toate aspectele organizatorice, valori, proceduri, standarde, template-uri și liste de verificare. Mi se părea atunci parcă prea multă muncă de organizare pentru o echipă atât de mică, dar timpul a dovedit că asta a ajutat foarte mult în menținerea unei direcții clare și al unui înalt standard profesional.

În același timp, mi se mai părea și că e (foarte) multă deschidere și profunzime, pe care le percepeam la acea vreme ca fiind o vulnerabilitate. Și asta s-a dovedit a fi, de fapt, un lucru extrem de benefic. Până la urmă, dezvoltarea personală a fiecărui membru din echipă duce implicit și la dezvoltarea echipei.

Pe atunci, sediul ATU era într-un apartament de bloc și, cu toată înghesuiala de oameni, dosare și materiale, mi-a rămas tare drag acel loc.

La început, până mi s-a creat adresa de e-mail de ATU, prima corespondență a fost de pe adresa mea personală în care de curând a trebuit să fac curat din cauza limitei spațiului de stocare. Dar nu mă lasă inima să șterg primele e-mailuri schimbate cu Andra (pe atunci, asistent PR & Comunicare). Așa că le păstrez, cum păstrezi biletul de la primul zbor cu avionul.

Și atunci și acum, pentru mine echipa ATU înseamnă o combinație de profesionalism și prietenie, susținere și autenticitate.

Până la urmă, proiectul acela cu dicția nu a mai avut loc. În schimb, mi-am găsit eu locul și oamenii.

Recomandă și altora