Skip to main content
Jurnal »

Duminica pe coclauri #8

23 decembrie 2014
DpC8

Duminică, pe 21 decembrie, după Petrecerea de Crăciun ATU, am inaugurat ultima Duminică pe coclauri din 2014. Chiar dacă am fost în formulă restrânsă, am ales să străbatem Valea Sânaslău – Vlaha – Tăuți și ne-am bucurat de peisajele încă neacoperite de zăpadă!

DpC8

Am pornit din Florești, din cartierul Cetatea Fetei, pe Valea Sânaslău și am traversat pădurea Big până în apropiere de Vlaha unde am admirat în zare Muntele Rece, Stațiunea Băișoara și Muntele Ijar. Am continuat apoi pe sub Coasta Urșilor până în apropiere de Tăuți, de unde am admirat panorama către Sălicea și Vârful Măgura. Ne-am întors la punctul de plecare pe Valea Sânaslău, după ce am umblat 13 km (cu o diferență de nivel totala de 500 de metri). Gradul de dificultate a fost ușor, pantele sunt molcome și nu au necesitat eforturi deosebite. Traseul s-a desfășurat pe drumuri forestiere, prin pădure și prin câmp deschis, fără zone dificile sau pericole deosebite.

Traseul parcurs și track-ul GPS pot fi văzute aici.  

În 2015, proiectul „Duminica pe coclauri” va continua! Am marcat deja în calendar datele și vom reveni cu detalii și surprize la momentul potrivit!

Până atunci, vă invităm să vedeți câteva fotografii de pe parcursul drumeției în albumuldedicat pe pagina noastră de Facebook.

Duminica pe coclauri logo

 

Recomandă și altora