Jurnal »

Duminica pe Coclauri #38

31 July 2017
scris de:
DpC38

Ultima duminică din luna iulie a fost rezervată pentru cea de-a 38-a ediție a Duminicii pe Coclauri. De această dată ne-am propus să străbatem Cheile Râmețului și să fim cât mai aproape de inima muntelui.

La ora 9:00, ora noastră obișnuită de plecare, am pornit cu mașinile personale în direcția Alba-Iulia, iar în aproximativ o oră și un sfert am ajuns în Teiuș. Am stabilit să ne regrupăm după ce facem dreapta la indicatorul „Stremț 4 km/Mănăstirea Râmeț 18 km”. După 22 km, am lăsat mașinile în apropierea Cheilor Râmețului și am pornit pe jos. Am traversat cheile în aproximativ două ore și jumătate și am reușit să ardem un total de 1500 kcal. Traseul a fost de 6.7 kilometri și am mers pe stânci, pâmânt și prin apă, diferența de nivel fiind de 180 de metri. Gradul de dificultate a fost unul mediu, dar care a necesitat atenție sporită, existând pericolul de alunecare. Ne-am întors apoi la mașini și în jurul orei 18 eram deja în Cluj-Napoca.

Traseul stabilit poate fi văzut pe GPSies.

Felicitări drumeților pentru ambiție și pentru atmosfera creată!

Să ne revedem cu bine la o nouă Duminică pe Coclauri în luna august când vom străbate alți munți, însă până atunci vă invităm cu drag să vedeți câteva fotografii făcute de Luci, Bogdan și Hane pe parcursul drumeției din această lună.

Duminica pe coclauri logo

Recomandă și altora

Newsletter

website meșterit cu de omnivision.ro