Jurnal »

Duminica pe coclauri #32

13 December 2016
DpC32

Duminică, 11 decembrie 2016, am marcat în calendar ultima duminică pe coclauri din acest an. Am lăsat în urmă Clujul în ceață și am luat poteca spre soare, zăpadă și aer curat, pe traseul: Lacul Tarnița – Muntele Ijar.

DpC32

Am plecat cu mașinile din Cluj-Napoca în direcția Oradea, am ajuns în Someșu Rece unde, la indicatorul Fântânele 40 km (Mărișel 30), am mers înainte încă aproximativ 11 km până în locul în care am lăsat mașinile, lângă lacul Tarnița. De acolo, am pornit în traseu și am umblat 13,3 km, cu o ascensiune totală cumulată de 719 m, în 4 ore și 16 minute de deplasare efectivă. Gradul de dificultate al traseului este mediu; ascensiunea inițială este solicitantă și necesită un efort fizic intens pentru o oră jumătate. Plimbarea pe platoul muntelui Ijar este ușoară și plăcută, iar coborârea poate fi mai solicitantă pentru genunchi și glezne.

Track-ul GPS poate fi văzut și descărcat de aici.

Și de această dată, ne-am bucurat de o prezență numeroasă – în total 14 drumeți (12 adulți și 2 copii) și am avut parte de o zi minunată de iarnă petrecută în natură! Traseul ne-a oferit panorame superbe către lacul Tarnița, Mărișel, Râșca, Gilău, Muntele Rece, Bătrâna, Poiana cu Brândușe și Cluj-Napoca.

Mulțumim participanților pentru prezență!

Să ne revedem cu chef de drumețit la anul – Duminica pe coclauri va continua și în 2017!

Dacă doriți, vă invităm să vedeți mai multe fotografii din drumeție în albumul dedicat pe pagina de Facebook ATU.

Duminica pe coclauri logo

Recomandă și altora

Newsletter

website meșterit cu de omnivision.ro