Skip to main content
Jurnal »

Cum putem dezvolta încrederea în munca hibridă

22 octombrie 2021
scris de:

Am auzit de multe ori fraza: Ai grijă ce îți dorești, că s-ar putea îndeplini! Însă nu am conștientizat cu adevărat mesajul decât acum, la 18 luni de când viața ni s-a schimbat radical. Ei bine, mi-am dorit să lucrez de acasă. Universul m-a ascultat și am primit mai mult decât am sperat cu adevărat.

Pandemia a venit cu multe schimbări. Una dintre ele fiind cum muncim. La început, am fost constrânși să lucrăm de acasă. Ulterior, am avut opțiunea de a colabora în mod hibrid cu o parte din colegi la birou. E o realitate care ne va însoți o perioadă și din acest motiv mi-am propus, împreună cu Adela, ca prin atelierul din acest an să explorăm cum ne putem dezvolta încrederea prin acest mod de colaborare.

Am pornit de la ideile lui Simon Sinek din cartea Liderii mănâncă ultimii și anume că este în interesul nostru și al companiei să construim un mediu de încredere. Am explorat ce înseamnă încrederea folosind modelul lui Stephen M.R. Covey din Viteza încrederii și ce putem face să o întărim folosind experiența altor companii, precum și sugestiile participanților la atelier.

În mare parte, discuțiile au fost pe marginea unor subiecte la care ne așteptam, dar am fost luați și prin surprindere că aspectele legale ale unui asemenea model pot fi extrem de provocatoare.

Atelierul a fost interactiv, experiența și sugestiile participanților au contribuit la o atmosferă de colaborare și încredere. Ce ne dorim acum este ca la anul să putem vorbi la trecut despre pandemie și să ne gândim la subiecte mai optimiste. Oare Universul ne ascultă?


1. Simon Sinek (2017) – Liderii mănâncă ultimii, Editura Publica
2. Stephen M.R. Covey (2019) – Viteza încrederii. Singurul lucru care schimbă totul, Editura ACT și Politon
3. Zapier’s guide to working remotely
4. Hybrid collaboration is hard
5. Creating a Hybrid Culture
6. Modul de lucru hibrid este aici. Sunteți gata?
7. Cum faci ca stilul hibrid de lucru să funcționeze pentru echipa ta

Recomandă și altora