Jurnal »

[Antivirale Socionomice] Cluj, my love

8 decembrie 2020
scris de:

Clujul este la modă! Toată lumea pare să se fi îndrăgostit de noi! Avem cei mai buni IT-iști și medici eminenți, festivalurile Electric și Untold, studenți străini și o atmosferă boemă de oraș universitar. Construim metrou și blocuri fără număr. Nimic nu pare să umbrească steaua orașului nostru!

Am studiat cu pasiune tendințele sociale și am căutat mereu să înțeleg resorturile psihologice care stau în spatele acestora. Nu încetez să fiu uimit de distanța, mai întotdeauna astronomică, dintre ceea ce credem și afirmăm cu tărie că suntem și ceea ce suntem cu adevărat când ne dezgolim de iluzii și automatisme. În general, în căutarea valurilor sociale și bulelor financiare, m-am uitat cu mare atenție peste ocean sau în Asia. Așa că pot spune că am avut un moment „Aha” atunci când am realizat că am ceva foarte interesant chiar sub nasul meu: bula socială I Love Cluj!

Există o singură variabilă responsabilă pentru succesul Clujului: starea emoțională colectivă extrem de pozitivă.

Despre proiect


Socionomia, un domeniu interdisciplinar, aduce în discuție starea de spirit socială care influențează piețele de capital și impulsul de cumpărare/vânzare din piață, cu repercusiuni asupra macro- și micro-economiei. Antivirale Socionomice este un proiect prin care ne propunem să înțelegem și să ne conectăm cu aria financiară a unui business, dar și cu posibilitățile de a face prognoze folosind alte criterii decât cele financiare. 

Radu MĂRINCEAN, socionomist și director financiar ATU Consulting, ne va introduce în lumea socionomiei pe parcursul mai multor săptămâni, explicându-ne câteva concepte de bază, arătându-ne evoluția piețelor de capital în paralel cu evenimente sociale majore din lume și oferindu-ne câte un „antiviral” sau o predicție a săptămânii. 

Dincolo de rolul educativ, acest proiect își propune și să ne stimuleze creativitatea, într-un domeniu care pare dificil de înțeles și amprentat de mult realism.

Recomandă și altora

Newsletter

website meșterit cu de omnivision.ro