Jurnal »

Ce am învățat de la participanți - August

30 August 2017
Ana-PASCARU

Cu toate că luna august este o lună de obicei dedicată vacanțelor și relaxării, la ATU am fost în continuare implicați în proiecte frumoase și de suflet. Suntem bucuroși că putem să împărtășim cu voi câteva gânduri despre ce au învățat de la participanți trainerii ATU în luna care tocmai se încheie:

 

Ana-PASCARU

Trainingurile lunii august mi-au adus câteva lucruri pe care le-am învățat de la participanți: că emoțiile și relațiile ne afectează procesul de învățare, că inteligența emoțională poate să compenseze mult din teama de necunoscut, că te poți descurca minunat acolo unde ești și cu ce ai la îndemână, dacă te mobilizezi și ai echipa lângă tine. În această lună am mai învățat că rezultatul muncii de echipă este mult mai valoros decât rezultatul unui proiect individual și că socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg, dar adaptându-ne la schimbare, avem mult de câștigat.

 Ana PASCARU, Tehnici de Prezentare


Gabriela HUM 2016

Luna aceasta am învățaț de la participanți că uneori singura certitudine pe care o avem este că lucrurile sunt incerte; că a avea în minte „the worst case scenario” nu înseamnă a gândi negativ, ci uneori este singura modalitate ce te ajută să te lași în ”brațele” unor situații noi. Am învățat că dacă în matematică la intersecția axelor X și Y avem zero, în psihologie acolo poate fi uneori -5. Și asta schimbă cu totul perspectiva.

 

Gabriela HUM, Inteligența Emoțională


Sabina-12-ani-ATU

Luna aceasta am învățat că uneori participanții vin la training chiar dacă știu foarte multe despre tematica lui și atunci nu este important (doar) conținutul, ci mai ales forma în care se organizează activitățile de învățare. Am învățat că relațiile bune între membrii grupului favorizează învățarea (inclusiv la nivel individual). Așadar, să ne asigurăm înainte de toate că oamenii se cunosc și se conectează unii cu ceilalti! Am învățat că încă există oameni modești, valoarea lor transpare precum lumina soarelui printre nori, o lumina caldă și domoală, atât de placută sufletului!.

 Sabina POP, Tehnici de Prezentare 


Ce-am-invatat-de-la-participanti-ATU

A fi trainer presupune un proces constant și continuu de documentare și învățare. Ca traineri, învățăm mult când concepem și pregătim un program, învățăm când îl livrăm la sală și creștem atunci când ținem cont de evaluările și feedback-urile primite. În plus, de cele mai multe ori, e vorba de un schimb – pentru că, la rândul nostru, aflăm și învățăm de la cei cu care interacționăm pe parcursul trainingurilor. Anul 2017 îl dedicăm învățării reale, conștiente și asumate. Cu acest prilej, le-am propus trainerilor implicați în diferite proiecte ATU un exercițiu de reflecție: după fiecare training să se gândescă și să ne împărtășească ce au învățat de la participanți.

Recomandă și altora

Newsletter

website meșterit cu de omnivision.ro