Jurnal »

Alexandrina Ilco: „Trăire, prezență, emoție, vibrații. Asta simt când pictez.”

30 ianuarie 2020
scris de:
73546628 118802816203292 1888709257075884032 o

[Mini-interviu despre Creativitate]

Alexandrina ILCO activează în prezent ca HR într-o companie multinațională și reușește să combine cu succes job-ul și pasiunea ei pentru pictură. Alexandrina iubește să călătorească și să descopere locuri noi. Este din Bacău și s-a stabilit în Cluj odată cu începerea Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor.

Într-un an dedicat creativității ne-am propus să aflăm povestea unei tinere talentate, cum se manifestă pasiunea ei pentru pictură și ce simte atunci când se conectează cu inspirația.

1. Cum ți-ai descoperit pasiunea pentru pictură?

Alexandrina ILCO: Această pasiune pentru pictură am descoperit-o încă din clasele primare și a continuat doar până la terminarea liceului.
Dorința îmi era să urmez o facultate de arte, dar situația de la momentul respectiv nu a permis acest lucru, iar pentru următorii 10 ani am închis acest capitol.

2. Cum ai readus-o în viața ta?

A.I.: În anul 2018 am început să particip timid la workshop-uri de pictură pentru adulți iar mai apoi, redescoperindu-mi pasiunea, m-am orientat după un atelier unde să pot învăța și să îmi dezvolt această latură. Nu îmi era cu totul definit la cum îmi doream să fie acest spațiu, dar simțeam că trebuie să găsesc un loc unde să mă pot exprima.

După căutări îndelungate am găsit acel loc de care aveam atâta nevoie. Iar la începutul anului 2019 a început această călătorie minunată, în tainele artei și a culorilor. Anul în care pentru prima dată am pus pensula pe pânză și surprinzător, mi-a ieșit bine, am avut prima mea expoziție.

3. Dacă ar fi să explici cuiva pasiunea ta, cum ai descrie-o?

„…Trăire, prezență, emoție, vibrații. Asta simt în momentul în care pictez. Totul se pierde în jurul meu în momentul în care înmoi pensula în culoare și ating pânza, este o hrană pentru suflet.”

4. Ce aduce în viața ta faptul că pictezi?

A.I.: Aș putea spune că îmi aduce multă liniște, culoare, spontaneitate și mă învață să am răbdare.

5. Cum se influențează profesia ta cu pasiunea ta?

A.I.: Lucrând în HR ai nevoie de multă răbdare, iar aici pictura m-a ajutat. Așa cum fiecare lucrare pe care o fac e diferită și îmi trezește anumite trăiri și abordări diferite, așa e și cu oamenii; ei vin în toate formele, mai frumoși, mai complecși sau nu neapărat.

6. Cum te conectezi la pasiunea ta atunci când pictezi?

A.I.: Totul vine natural, ca atunci când dai de o melodie nouă și încerci să îți găsești propriul ritm pe aceasta.

7. Ce sfaturi ai avea pentru cineva care tocmai și-a descoperit o pasiune sau este în căutarea pasiunii proprii?

A.I.: ”Follow your heart”, pentru că ea te ghidează cel mai bine. Cel mai important lucru este să nu renunți, chiar și atunci când nu iese din prima. Pentru cei care își cauta o pasiune nouă, recomand să experimenteze diferite lucruri și atunci o să simtă ce li se potrivește, exact ca o mănușă care ți se potrivește perfect.


Photo credit: https://www.facebook.com/Alexandrinaellysart/

Recomandă și altora

Newsletter

website meșterit cu de omnivision.ro