Jurnal »

[Antivirale Socionomice] Uniunea Europeană și teoriile conspirației

9 iulie 2020
scris de:

Cum iau oamenii decizii în condiții de certitudine? Dar în condiții de incertitudine? Cum evoluează relația dintre indicele prețurilor financiare și starea de spirit a investitorilor pe piețele de capital? Ce sunt valurile Elliott și care e legătura dintre vârfurile de val și evenimentele sociale majore? Ce ne influențează deciziile și de ce preferăm să alegem răul cunoscut în defavoarea binele necunoscut? Și, mai ales, ce legătură au toate acestea cu UE și teoriile conspirației?

La toate aceste întrebări vă invităm să aflați răspunsuri și să vă lăsați inspirați de primul video din seria Antivirale Socionomice cu Radu MĂRINCEAN – o perspectivă altfel asupra economiei și stării de spirit sociale. Vizionare plăcută!

Despre proiect


Socionomia, un domeniu interdisciplinar, aduce în discuție starea de spirit socială care influențează piețele de capital și impulsul de cumpărare/vânzare din piață, cu repercusiuni asupra macro- și micro-economiei. Antivirale Socionomice este un proiect prin care ne propunem să înțelegem și să ne conectăm cu aria financiară a unui business, dar și cu posibilitățile de a face prognoze folosind alte criterii decât cele financiare. 

Radu MĂRINCEAN, socionomist și director financiar ATU Consulting, ne va introduce în lumea socionomiei pe parcursul mai multor săptămâni, explicându-ne câteva concepte de bază, arătându-ne evoluția piețelor de capital în paralel cu evenimente sociale majore din lume și oferindu-ne câte un „antiviral” sau o predicție a săptămânii. 

Dincolo de rolul educativ, acest proiect își propune și să ne stimuleze creativitatea, într-un domeniu care pare dificil de înțeles și amprentat de mult realism.

Recomandă și altora

Newsletter

website meșterit cu de omnivision.ro