Jurnal »

[Luni de poveste] Povestea incompletă. Despre etichete și prejudecăți

3 octombrie 2018
scris de:
180918-Photo-cover-event-Facebook-SMARA

Pe 8 octombrie va avea loc cea de-a doua întâlnire Luni de poveste… la Cărturești din această ediție! Așadar, luni, de la 18:30 la 20:30, Smaranda STAN ne așteaptă pentru a vorbi despre prejudecăți și etichete, adică despre poveștile incomplete din spatele lor. Ne vedem la Cărturești în Platinia Shopping Center, Cluj-Napoca!

180918-Photo-cover-event-Facebook-SMARA

Data: 08.10.2018
Subiect: Povestea incompletă. Despre etichete și prejudecăți
Trainer: Smaranda STAN

Din momentul în care ne trezim dis-de-dimineață, viața ne este invadată și ghidată de etichete: vremea este frumoasă, copilul este cuminte, șeful este morocănos, ziua va fi grea, colega este prea curioasă etc. Pentru că ne dorim să trăim în deplină siguranță, în certitudine și predictibilitate, tindem să generalizăm o experiență și să o considerăm definitorie. Astfel, poveștile incomplete din viața noastră devin repere și ne influențează emoțiile, gândurile, dar mai ales acțiunile. Prin urmare, întrebarea nu este dacă avem prejudecăți, ci care sunt ale noastre. Prejudecățile și etichetele sunt poveștile incomplete pe care le scornim despre oameni înainte să știm cine sunt ei cu adevărat. Și pentru că, a afla acest lucru, ne ajută să câștigăm în luciditate, profunzime și conectare, vă invit să aflăm cum să privim dincolo de etichete și prejudecăți, așa cum ne propunea Rumi: „Dincolo de ceea ce este bine și ceea ce este rău, se află un câmp”.

Haideți să ne întâlnim acolo!

Smaranda


Smaranda STAN este psiholog de peste 13 ani și psihoterapeut pozitivist, fiind pasionată de punerea în practică a acestora. Activitățile alături de echipe îi oferă prilejul de a încuraja exprimarea autentică și asertivă a oamenilor în relațiile cu ei înșiși și cu cei din jur. Din anul 2012 este formator autorizat ANC, lucru care i-a oferit noi perspective asupra activităților de dezvoltare personală în cadrul grupurilor pe care le organizează, având mare încredere în potențialul de creștere al fiecărui om.


Dacă nu ați ajuns la întâlnire și/sau doriți să (re)vedeți și să ascultați intervenția Smarandei STAN, găsiți filmarea mai jos (52 de minute):


Acest atelier face parte din seria întâlnirilor Luni de poveste… la Cărturești, eveniment organizat de ATU Consulting și HUMANCO la Librăria Cărturești (Platinia Shopping Center, Cluj-Napoca).

180918-Cover-articol-site

Recomandă și altora

Newsletter

website meșterit cu de omnivision.ro