Skip to main content
Jurnal »

Începuturi #6, cu Mara RĂȚOI

26 iunie 2024
scris de:

Antoine de Saint-Exupéry spunea că: „Dacă vrei să construiești un vapor, nu începe prin a-i trimite pe oameni după lemne, cuie, unelte, sfori și alte materiale. Învață-i întâi să tânjească după marea îndepărtată, nesfârșită.”

Povestea ATU Consulting a început acum 20 de ani iar membrii echipei actuale s-au alăturat de-a lungul anilor. Începuturi este o serie de interviuri cu membrii echipei în care ne propunem să explorăm două direcții: o întoarcere în timp la începuturile companiei, precum și povestea „îmbarcării” fiecăruia dintre ei.


Când ai interacționat prima dată cu ATU Consulting și ce îți amintești de la prima întâlnire?

Mara RĂȚOI:

Povestea mea cu echipa ATU Consulting a început la sfârșitul anului 2022. Mi s-a umplut inima de bucurie când m-a contactat Gabi și m-a întrebat dacă aș vrea să facilitez un team building alături de încă doi colegi din ATU. De bucurie și de emoții în același timp.

Totuși, eu simt că povestea mea cu oamenii de la ATU a început de fapt mai demult. De când am făcut cursul de coaching (cursul de la Humanco, fratele lui ATU) unde Gabi și Sergiu mi-au fost traineri. Atunci am înțeles ce înseamnă să ai parte de o experiență nemaipomenită de învățare și autocunoaștere.

O experiență de învățare care ulterior s-a transformat pentru mine într-o experiență de viață. O experiență valoroasă care m-a ajutat să înțeleg mai bine cine sunt. Iar asta s-a întâmplat prin intermediul lui Sergiu și Gabi. Și mi-am spus atunci că îmi doresc mult să rămân în preajma lor cât de mult se poate. Îmi aduc aminte ca la finalul cursului în tot grupul de cursanți se resimțea părerea de rău că s-a terminat. Cam așa de grozav a fost cursul acesta pentru noi.

Ei bine, de aici izvorăște și bucuria pe care am simțit-o când mi-a propus Gabi să mă alătur echipei ATU. Ceea ce mi-am dorit atunci, s-a îndeplinit. Se simțea ca și cum m-am întors acasă. Și nici nu îmi imaginam eu ce o să găsesc aici, în echipa ATU.

Primul meu proiect a fost să facilitez un team building alături de Gabi Haba și Alexandra Lavric. Țin minte că am avut ceva emoții, dar datorită colegilor mei cu care s-a creat puntea de încredere imediat, emoțiile au trecut încet și proiectul a ieșit foarte bine (mulțumesc pentru asta, Gabi și Ada).

Eu sunt unul dintre cei mai noi membri în echipa ATU, însă mă simt ca și cum aș fi aici dintotdeauna. Iar asta se datorează oamenilor minunați din echipa asta. M-am simțit în largul meu alături de ei, iar asta valorează foarte mult pentru mine. În echipa ATU mă simt liberă, simt că pot să am încredere în oamenii cu care lucrez, simt că pot să râd cu poftă și mai ales, mă simt în siguranță să fiu eu însămi.

Trimit un gând de recunoștință către toți colegii mei!

Recomandă și altora