Jurnal »

Ateliere de wellness: prilej de călătorii în lumea interioară

15 martie 2021
scris de:

Acum când vremurile nu ne permit să călătorim hai hui prin lume, cel mai la îndemână bilet de drum, deși nu obligatoriu pe locul cel mai confortabil, e cel pentru călătoria spre lumea interioară. Împreună cu Gabriela HUM, am avut prilejul de a ne aventura într-o serie de ateliere pentru unul dintre clienții noștri. Atelierele au fost gândite să îi ajute pe cei mai curajoși să se uite în interior și să hotărască ce e de multiplicat, ce e de păstrat și ce e de schimbat.

Am pornit cu încredere, folosindu-ne de harta pe care Nossrat PESESCHKIAN ne-a lăsat-o la îndemână, încercând să facem opriri cu sens în cele 4 mari arii ale vieții. Am început cu aria corp-simțuri, trecând apoi în aria performanței-realizării, în aria relațiilor sociale și ultima oprire în aria spiritualității.

Ce este Modelul Balanță?

Așa cum era de așteptat, aria corp simțuri a fost bogată în reflecții asupra felului în care ne tratăm propriul corp și asupra strategiilor la care să apelăm pentru a ne îmbunătăți relația cu el. Astfel, am descoperit că tratându-l cu grija și răbdarea cu care tratăm ființele dragi din jur și oferindu-i resursele necesare, încercând să ne împrietenim cu semnalele pe care le transmite prin emoții și reacționând în consens cu ele, putem să creștem armonia cu acesta și implicit starea noastră de bine.

Popasurile din zona performanței profesionale au adus noi perspective asupra stimei de sine ca resursă interioară. Am privit autodisciplina ca resursă exterioară ce ne poate ajuta să sporească eficiența muncii de acasă, lăsând loc reconectării depline cu cei dragi.

În atelierele care au vizat aria relațiilor sociale, am încercat să sporim bunăstarea emoțională cu cei apropiați. Am apelat la strategii de comunicare ce pot favoriza conectarea profundă în detrimentul conflictului, devenind conștienți de nivelul empatiei pe care îl investim în relații sau o primim de la cei cu care interacționăm.

Încheierea călătoriei în lumea interioară a fost în concordanță cu începutul primăverii și am reflectat asupra poveștilor și arhetipurilor care au ecou în viața noastră de adulți.

Și ca după orice călătorie, sperăm că fiecare participant a rămas cu o colecție personală de momente și reflecții care îi pot fi de folos atunci când, dus de experiențele proprii, călătorește pe alte drumuri și le poate folosi drept busolă când se rătăcește. Căci lumea interioară e de cele mai multe ori plină de peisaje la fel de spectaculoase și uneori nevizitate, precum lumea exterioară, pe care cu plăcere și curiozitate o explorăm.

Recomandă și altora

Newsletter

website meșterit cu de omnivision.ro