Despre Noi

ATU Consulting a fost creat pentru a răspunde nevoilor constante de învățare, educare și cunoaștere, activând din 2004 în domeniile managementului, resurselor umane și dezvoltării de personal. 

De peste 14 ani, prin tot ceea ce facem, ne dorim să fim partenerii celor care sunt sau vor să pornească pe drumul învățării și descoperirii personale și profesionale, ca adulți. În toți acești ani, am învățat și am crescut și noi atât ca business, cât și ca echipă.

Îmi poți lua fabricile, îmi poți arde clădirile,
dar lasă-mi oamenii și voi construi totul din nou.
Henry Ford

Echipa ATU Consulting:

Răzvan GOGA, Consultant Senior

Razvan-GOGA-2016Răzvan este consultant și trainer ATU Consulting, cu o experiență de peste 15 ani în vânzări directe, distribuție, management în vânzări și training, dezvoltată în zona telecom și FMCG. Acreditat CNFPA din 2009, specializarea lui Razvan în training și dezvoltare a continuat cu sesiuni de curs specifice (TTT) în 2010 și 2011 la București și Amsterdam. Carismatic, deschis și totodată un profesionist desăvârșit, Răzvan consideră că trainingul tradițional combinat cu metodele de învățare alternative pot susține schimbarea care să contribuie la dezvoltarea fiecăruia dintre noi.

Gabriela HUM, Consultant Senior

Gabriela-HUM-2017Psiholog și trainer, Gabi este activă în zona de dezvoltare personală și training din 1997. Coordonează echipa ATU și activitatea companiei din 2004, fiind direct implicată atât în strategie, cât și în proiectele desfășurate în firmă. Dincolo de trainingurile soft (inteligență emoționala, comunicare și management de conflict, coaching etc), Gabi este certificata SHL și Brain Perform pentru analiză și dezvoltare de competențe. Gabi este, de asemenea, membră a consiliului de conducere din cadrul Asociației Internaționale de Psihoterapie Pozitivă, conduce traininguri pentru psihologi și medici în România și strainătate (Albania, China, Etiopia, Kosovo, Polonia, Turcia). Crede cu tărie că relația este cea care stă la baza schimbărilor, creșterii și dezvoltării umane și că învățarea este un proces de descoperire.

Bogdan GIURGIU, Consultant Senior

Bogdan-GIURGIU-2017Bogdan are ca pregătire de bază Ingineria Calculatoarelor, iar în ultimii 10 ani s-a axat în principal pe Managementul Proiectelor. Și-a început cariera peste ocean, în SUA, în cadrul unei companii de dezvoltare software, lucrând îndeaproape cu diferite companii de outsourcing de pe întreg mapamondul pentru a dezvolta produse destinate clienților americani. A fost „infectat" cu virus-ul Agile și Scrum doar la întoarcerea în țară. Din acel moment, Bogdan s-a implicat activ în introducerea acestor metodologii în cadrul diferitelor echipe cu care a lucrat și a acumulat astfel o experință pactică în implementarea acestor procese. Și-a certificat pasiunea și a devenit unul dintre puținii Certified Scrum Professionals® din Romania (5 membri în octombrie 2014). Pasionat în a închega echipe motivate în jurul unor procese sănătoase, Bogdan a susținut traininguri variate, croite specific pentru anumite echipe sau organizații. Continuă să aplice ceea ce transmite în trainingurile sale atât în viața profesională, cât și în cea personală. Crede cu tărie că Metodologiile Agile pot ajuta echipele și companiile să se îmbunătățească din multe perspective.

Radu VASILIU, Consultant Senior

Radu-VASILIU-2013Radu este colaborator ATU din 2010 și activează în domeniul trainingului și consultanței din anul 1993, la care se adaugă o vastă experiență de business. Specializat în cursuri care acoperă întreaga tematică a vânzărilor, în care propune o abordare proprie a rolului și responsabilității oamenilor de vânzare, Radu abordează cu succes și domeniul competențelor antreprenoriale (negociere, leadership, managementul performanței, strategii de diferențiere în afaceri etc.). Are convingerea că beneficiul obținut în urma participării la orice curs este direct proporțional cu caracterul concret al deciziilor de acțiune pe care cursul le-a provocat fiecărui participant.

Sabina POP, Trainer Senior & Consultant

Sabina-POP-2015Licențiată în Psihologie și Științele Educației și în Asistență Socială la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Sabina are o vastă experiență profesională dobândită prin munca cu categorii sociale diverse și prin organizarea de grupuri de autocunoaștere și optimizare personală. Activează din 2005 în domeniul dezvoltării personale și din 2010 este formator autorizat ANC. Crede în oameni și în posibilitatea de a crește oricât și la orice vârstă. Vede dificultățile ca posibilități de a ne dezvolta și a descoperi în noi resurse pe care nici nu știam că le avem, considerând că „atunci când dai, la început, dai din ceea ce ai, apoi, de la un moment dat, dai din ceea ce ești" (Arsenie Boca).

Sergiu MAXIM, Trainer Senior

Sergiu-MAXIMSergiu este coach, trainer și colaborator ATU Consulting din 2012. Specializat în psihologie, management și formarea adulților, a început să lucreze în dezvoltare organizațională în 2009, lărgindu-și constant experiența în organizații mijlocii și mari, atât naționale, cât și multinaționale. Sergiu este pasionat de domeniul resurselor umane, al dezvoltării potențialului uman și al dezvoltării organizațiilor, iar prin ceea ce face dorește să ofere ocazia oricărei persoane de a se dezvolta și de a atinge performanța în crearea conștientă a propriului ideal.

Diana BERINDEI, Trainer

Diana-BERINDEI-2016Diana este psiholog clinician și colaborator ATU Consulting din 2011. Absolventă a Facultății de Psihologie și Științe ale Educației, specialitatea psihologie, UBB Cluj-Napoca, Diana are pregatire în psihoterapia cognitiv – comportamentală, din 2012 fiind atestată ANC ca Formator. Deschisă și optimistă, consideră oamenii ca fiind cea mai importantă resursă a oricărei organizații și crede în potențialul lor de a transforma orice loc de muncă într-unul plăcut și performant.

Adela HARLIȘCA, Trainer

Adela-12-ani-ATULicențiată a Facultății de Științe Economice, secția Finanțe-Bănci, Adela este specializată în domeniul îmbunătățirii continue și a eficientizării proceselor, aplicând cu success metodologii precum Lean și Six Sigma. De asemenea, din 2016, deţine certificări în domeniul managementului de proiecte precum Prince 2 și Scrum Master. Este formator autorizat ANC din 2012, axându-se pe susținerea de traininguri tehnice, modelate în totalitate pe nevoile clientului. Adela este o fire curioasă, deschisă la nou și preocupată de dezvoltarea continuă. Consideră că reușește să se adapteze în orice mediu și să învețe din orice experiență.

Cosmina CÂMPEAN, Trainer

Cosmina-CAMPEAN-2016Cosmina a terminat Relații Economice Internaționale, iar pasiunea pentru partea internațională a condus-o spre o companie multinațională. În acest mediu, și-a dezvoltat o experiență solidă în ceea ce privește orientarea și relația cu clienții prin serviciul de recuperare de creanțe, administrând și evaluând riscul financiar al companiilor noi, calculând și analizând evoluția indicatorilor de performanță și sprijinind managerii de echipă la îmbunătățirea ei. Cosmina a început cu trainingurile interne, în 2015 s-a certificat ca Formator. S-a alăturat Echipei ATU și livrează traininguri de Excel și programe personalizate de customer care. Este o fire pozitivă și își dorește să-și rafineze în mod continuu competențele și abilitățile de comunicare pentru a transmite informația într-un mod interactiv și atractiv, fiind fascinată și interesată totodată de propria dezvoltare personală.

Ana PASCARU, Trainer

Ana-PASCARULicențiată a Facultății de Studii Europene, specializarea Relații Internaționale, Ana este trainer și consultant de resurse umane din 2008, orientându-și atenția spre programe de comunicare, prezentări cu impact la public, feedback și relaționare la locul de muncă, precum și spre practici de implicare și motivare a echipelor. De asemenea, Ana este membru fondator Toastmasters Cluj din 2005, formator autorizat ANC din 2015, trainer autorizat de fitness și aerobic din 2016 și s-a alăturat echipei ATU la începutul lui 2017. Ana este fascinată de modul în care ne putem influența starea de bine prin lucrul cu corpul fizic și cu mintea. Consideră că ”o felie de râs și un strop de empatie pot să lumineze orice zi”.

Paula OPREA, Trainer

poza site paulaMasterandă a Facultăţii de Studii Europene, Universitatea „Babeş-Bolyai” şi licenţiată a Facultăţii de Drept a aceleiaşi universităţi, Paula are o experienţă de peste 10 ani  în domeniul resurselor umane şi în cel juridic activând în mediul de business clujean în diferite companii internaţionale. Este formator autorizat COSA din anul 2008 şi în training s-a axat pe livrarea cursurilor care vizează procesele de selecţie şi recrutare, managementul performanţei, abilităţile de prezentare şi de comunicare. Paula este o fire deschisă, se adaptează uşor provocărilor, iar training-ul se numără printre activităţile pe care le-a făcut întotdeauna cu deosebită plăcere, atât în cadrul companiilor în care a activat, cât şi ca trainer extern.

Eugeniu CHELARU, Trainer

Eugeniu-CHELARU 2017Absolvent al Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu", Eugeniu și-a descoperit încă de pe băncile facultății interesul deosebit pentru abordarea bio-psiho-socială a omului. Lucrează în prezent ca medic psihiatru și psihoterapeut. Din 2016 s-a alăturat echipei ATU Consulting, motivat să-și folosească în moduri cât mai creative experiența acumulată și să-și lărgească astfel orizontul de învățare. Eugeniu crede în ideea că, pentru a ajuta pe cineva cu adevărat, este necesar să-l cunoști și să-i creezi condițiile în care să învețe să se ajute singur.

Gavril HABA, Trainer

Gavril-12-ani-ATUAbsolvent al Facultății de Științe Economice din cadrul Universității Babeș Bolyai Cluj-Napoca, secția Managementul Firmei, Gabi este în prezent aspirant la profesia de psiholog și este consilier pentru dezvoltare personală certificat ANC. Experiența de trainer a început-o acum 10 ani, fiind formator autorizat ANC din 2012. A livrat traininguri în companii multinaționale și companii românești, pentru echipele de vânzări și echipele de management. Este pasionat de sesiunile de training soft skills: comunicare, coaching, managementul echipei, motivare și managementul conflictelor, tehnici de vânzare. Gabi şi-a câștigat reputația de a fi un bun ascultător și un interlocutor potrivit pentru cei care caută resurse interioare. Crede în forța vitală a oamenilor de a găsi răspunsuri la propriile întrebări, de a descoperi energia latentă care să îi ducă mai departe pe drumul propriu.

Meda GHERMAN, Trainer

Meda-GHERMAN-2016După ce a absolvit Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, din cadrul UBB, Cluj-Napoca, Meda s-a specializat în dinamica de grup și ca trainer în domeniul organizațional. Meda este consultant senior ATU Consulting și are experiență în domeniul dezvoltării de personal din 2004, participând la dezvoltarea și susținerea de traininguri pentru organizații, precum și cursuri deschise. O persoană dinamică, orientată spre relațiile interpersonale și spre dezvoltarea abilităților sociale, Meda consideră că este important ca fiecare persoană să-și valorifice potențialul propriu și că experiențele noi sunt o cale spre a realiza acest lucru.

Delia SFECHIȘ, Trainer

Delia-SFECHIS-400x488Licențiată a Facultății de Litere, specializarea Germană - Norvegiană, Delia a început să-și clădească viața profesională în cadrul unei companii multinaționale. Din 2013 este formator autorizat ANC, iar din 2015 a acumulat experiență livrând sesiuni de comunicare, de leadership și de gestionare a schimbărilor. Pasiunea pentru autocunoaștere și dezvoltare personală a ghidat-o către inteligența emoțională și astfel a început să exploreze modul în care creierul, gândurile și emoțiile ne influențează acțiunile. Descoperind că practica de mindfullness și yoga au un mare impact asupra bunăstării fizice și psiho-emoționale, din 2017 Delia este și instructor autorizat de yoga. Ea este de parere că, și în cele mai dificile momente, o intindere a coloanei vertebrale și câteva respirații profunde ne pot ajuta să ne descâlcim gandurile și să acționăm în mod armonios.

Smaranda STAN, Trainer

Smaranda STANProfesia de psiholog pe care o practică în cadrul unei organizații de peste 13 ani, alături de cea de psihoterapeut pozitivist în cabinetul privat reprezintă pentru Smaranda, în primul rând, o pasiune. Activitățile de optimizare a eficienței echipelor, alături de activitățile de consiliere a persoanelor cu funcții de management, îi oferă prilejul de a încuraja exprimarea autentică și asertivă a oamenilor în relațiile cu ei înșiși și cu cei din jur. Din anul 2012 este formator autorizat ANC, lucru care i-a oferit noi perspective asupra activităților de dezvoltare personală în cadrul grupurilor pe care le organizează, având mare încredere în potențialul de creștere al fiecărui om.

Ramona POP, Trainer

Ramona POPRamona POP lucrează în domeniul HR de peste 15 ani, iar în munca de zi cu zi pune accentul pe a dezvolta relații de încredere cu oamenii cu care interactionează. Valorile după care se ghidează sunt dezvoltarea personală și îmbunătățirea continuă, respectarea promisiunilor și etică în muncă și în relațiile cu cei din jur. Ramona a ales să se implice în traininguri deoarece crede că fiecare merită încurajat să facă propria călătorie care va avea un impact în viața sa.

Dragoș STOIAN, Trainer

Dragos-STOIAN-400x488Însuflețit de pasiunea pentru dezvoltare personală și profesională, Dragos s-a alăturat echipei ATU Consulting în 2019. Licențiat al Academiei de Studii Economice din Bucuresti, Dragos a acumulat experiență în zona de banking precum și în FMCG (Fast Moving Consumer Goods), colaborând cu companii multinaționale timp de 10 ani. În diferite roluri avute de-a lungul timpului în zona de dezvoltare, Dragos și-a orientat eforturile către valorizarea potențialului uman, specializându-se și certificându-se ca Formator autorizat ANC în 2012 și Coach autorizat ANC în 2018. Proiectele coordonate de-a lungul timpului i-au oferit lui Dragos perspective diverse și interesante asupra procesului de dezvoltare, expunându-l la numeroase experiențe cu impact asupra strategiei de L&D (Learning&Development) și a modului în care aceasta contribuie la misiunea companiei. Adept al parteneriatului pe termen lung bazat în principal pe valori sănătoase comune, precum și al experiențelor de învățare inedite, Dragos crede că viitorul poate rezerva surprize plăcute celor care investesc în potențial ca principal ingredient al performanței sustenabile.

Andra HANȚĂ, Consultant PR & Comunicare

Andra-12-ani-ATULicențiată în Științele Comunicării, în cadrul FSPAC, UBB Cluj-Napoca, Andra a urmat masteratul de Comunicare, Societate și Mass Media al Facultății de Sociologie din cadrul aceleiași universități. S-a alăturat echipei noastre în octombrie 2012 și este responsabilă de partea de PR și Comunicare. Sarcinile și provocările din ATU o fac nu doar să vină cu idei creative și soluții de profunzime, dar și să contribuie permanent la punerea lor în aplicare. Andra este o fire pozitivă și implicată atât în ceea ce face, cât și în relațiile cu cei din jur, considerând că fiecare interacțiune cu oamenii e un bun prilej de învățare despre sine și despre lume.

Ioana MUREȘAN, Specialist HR

Ioana-MURESAN-2017Licențiată în Psihologie, Ioana s-a specializat în Resurse Umane și Sănătate Organizațională. S-a alăturat echipei noastre în martie 2017 și este responsabilă de partea de HR. Ioana este pasionată de dinamica organizațională și se declară mulțumită că prin aportul ei contribuie la finalități ce țin de optimizarea vieții indivizilor, a grupurilor și a organizațiilor ca întreg. Crede că prin interacțiunea cu ceilalți pot fi generate idei valoroase care să ducă la schimbări pozitive, atât pentru noi, cât și pentru cei din jurul nostru.

Raluca TURTICĂ, Asistent PR & Comunicare

Raluca TURTICAStudentă la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, la specializarea „Publicitate”, Raluca s-a alăturat echipei pe 1 iulie, în urma Internship-ului de Comunicare & PR. Se bucură că va lucra cu o echipă deschisă și abia așteaptă toate provocările ce vor urma. Ea consideră că cea mai rapidă cale de a ajunge la fericire este să îți urmezi inima. 

Lucian HUM, Director Comercial

Lucian-HUM-2015Cu experiență de middle management comercial de peste 10 ani în corporații din industria telecom, Lucian se ocupă de zona comercială și de strategia din ATU, coordonând totodată activitatea și proiectele din Humanco (Hum Management Consulting). Îmbină cu succes competențele de orientare spre oameni - investind echipa cu care lucrează cu încredere - cu acele competențe de orientare spre rezultate. Crede și aplică în activitatea sa principiul „pentru o viziune clară este necesar să te poziționezi la distanța potrivită".

Octavia CHIȘ, Asistent Manager

Octavia-CHIS-2019Absolventă a Facultății de Drept în anul 1997, Octavia s-a alăturat echipei ATU în decembrie 2018. Este preocupată de tot ce ține de zona de dezvoltarea personală și consideră că, în pofida încăpățânării înnăscute, a învățat să de adapteze și să se reinventeze așa că „Viața îi zâmbește în fiecare zi”.

Radu MĂRINCEAN, Director Economic

Radu-MARINCEAN-2016Licențiat al Facultății de Științe Economice, secția Managementul Firmei din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Radu este expert contabil, membru al Corpului Experților Contabili (CECCAR) și consultant financiar. Socionomist, cu o abordare radical contraintuitivă asupra finanțelor și economiei, Radu urmărește cu pasiune schimbările de stare de spirit și modul cum aceasta motivează comportamentele sociale, incluzând schimbări în economie, preferințe politice, piețe financiare sau cultură populară.

Certificări

 • CSP ScrumAlliance

  Metodologiile Agile reprezintă o alternativă la managementul de proiect clasic. Scrum este una dintre principalele metodologii de management și dezvoltare Agile, ce oferă cadrul de lucru potrivit pentru planificarea și implementarea proiectelor complexe.

  Certified Scrum Professional® (CSP) este dovada acreditării experienței, pregătirii și cunoștințelor în arta Scrum. Rolul CSP este de a provoca echipele și a îmbunătăți modul în care Scrum și alte metode Agile sunt puse în aplicare pentru fiecare proiect în parte.

 • SHL


  SHL
  este una dintre cele mai cunoscute şi eficiente metodologii acreditate la nivel internaţional pentru analiza şi dezvoltarea competenţelor necesare performanţei într-un post (abilităţi, aptitudini, comportamente care sunt necesare pentru a avea o performanţă peste nivelul mediu).

  Este considerată ca fiind una dintre cele mai obiective metodologii de analiză şi dezvoltare de competenţe din ultimii 30 de ani. Metodologia folosită include exerciţii individuale şi de grup, clasare şi analiză de documente, exerciţii de căutare a datelor, exerciţii de prezentare precum şi chestionare. SHL este folosit pentru recrutarea şi selecţia de personal (în cadrul Assessment Centre), dezvoltarea de personal (în cadrul Development Centre sau pentru planurile de training), identificarea persoanelor cu potenţial ridicat pentru anumite sarcini sau posturi (în special pentru vânzări şi leadership), etc.

 • BrainPerform

  BrainPerform este o metodologie inovativă de evaluare a competenţelor profesionale, bazată pe ultimele cercetări din domeniul neuroştiinţelor comportamentale. Ca instrument de evaluare a competenţelor este foarte util pentru recrutare şi selecţie şi pentru planurile de succesiune. Poate fi utilizat pentru programele de dezvoltare ca şi instrument de învăţare şi formare de noi competenţe.

 • Coaching-ND

  California Personality Inventory are 2 variante de chestionar - cu 260, respectiv cu 434 de itemi - şi oferă date despre: tipul de personalitate, nivelul de autoîmplinire/autodezvoltare, relaţionarea cu ceilalţi, managementul de sine, eficienţa cognitivă, caracteristici personale legate de muncă.

  Este considerat la nivel internaţional ca fiind cea mai completă probă de măsurare a personalităţii normale.

 • Persolog

  Persolog este un instrument profesional de analiză și dezvoltare a personalității și a abilităților interumane. Este utilizat și recunoscut la nivel mondial în 20 tari, iar acum este disponibil și în limba româna sub formă de chestionare și profile (online sau pe hârtie), manuale, planificatoare și prezentări powerpoint, util de implementat în sesiunile de training sau coaching!

  Conţine 2 trepte de interpretare:

  • Înţelegerea dimensiunilor comportamentale (din perspectiva celor 4 dimensiuni ale personalității – DISC: Dominant, Influent, Stabil sau Conştiincios).
  • Dezvoltarea strategiilor de succes (profilul oferind recomandări concrete pentru creşterea eficienţei personale).
 • NEO-PI-R

  NEO Personality Inventory - Revised este cel mai utilizat și cel mai „în vogă" chestionar de personalitate din psihologia modernă și vizează constructele clasice ale modelului Big Five.

  Chestionarul are 240 de itemi şi evaluează 5 dimensiuni: Neuroticism, Extraversiune, Deschiderea faţă de experienţă, Agreabilitate, Conştiinciozitate.

 • EQI

  EQ-i (Emotional Quotient inventory) este un test dezvoltat empiric, multifactorial și eclectic din punct de vedere teoretic, rezultatul a 17 ani de cercetare a inteligenței emoționale.

  Este un instrument care evaluează cele 5 fațete ale Inteligenței Emoționale: Dimensiunea intrapersonală, Dimensiunea interpersonală, Managementul stresului, Adaptabilitatea, Stare generală.

 • TOM

  Test di Orientamento Motivazionale - este un chestionar de tip autodeclarativ (self-report), dezvoltat pentru măsurarea motivelor care orientează comportamentul la locul de muncă sau a înclinațiilor motivaționale care se manifestă în situații organizaționale.

  Instrumentul măsoară 4 tipuri de orientări motivaționale: spre Obiective, spre Inovație, spre Conducere și spre Relaționare.

 • Coaching-ND

  Formare profesională continuă - Coaching Training - Ommen, Olanda.

 • CSP
 • SHL
 • BrainPerform
 • CPI
 • Persolog
 • NEO PI-R
 • EQ-i
 • TOM
 • Coaching ND

ATU Consulting
J.J. Rousseau nr. 8
400327, Cluj Napoca
România

M: 0744 623 236
E: