Duminica pe coclauri #28

.

Duminică, 25 septembrie 2016, am fost într-o nouă Duminică pe coclauri, pe traseul Rimetea – Vf. Ardașcheia (1249 m), în munții Trascăului.

DpC28-1

Am plecat din Cluj-Napoca cu mașinile în direcția Oradea, am făcut stânga la indicatorul de Buru și am mers tot înainte 38 km, traversând localitățile Vlaha, Săvădisla, Liteni, Băișoara și Iara. După acestea, ne-am intersecat cu drumul Turda - Câmpeni, intersecție unde am făcut stânga în direcția Turda. După 1,4 km, am făcut dreapta către Aiud și am mai mers încă 8 km până în Rimetea, unde am lăsat mașinile. De acolo, am pornit în drumeția propriu-zisă, unde am parcurs în total 10 km, cu o diferență de nivel de aproape 800 de metri. Am mers pe drum de pământ și pe potecă, cea mai mare parte în câmp deschis și câteva porțiuni prin pădure. Zona vârfului Ardașcheia este stâncoasa și relativ abruptă, dar nu prezintă pericole deosebite 

Track-ul GPS poate fi vizualizat și descărcat de aici.

Oarecum surprinzător, în ciuda faptului că în invitație drumeția a fost descrisă ca fiind mediu-dificilă, ne-am adunat o trupă numeroasă și diversă: 18 participanți și 4 câini.

Ne-am bucurat împreună de o zi superbă de toamnă, cu raze blânde de soare, adieri ușoare și câțiva nori cât să ne țină umbră. Și de această dată, drumeția de duminică ne-a confirmat că aceste ieșiri nu sunt doar o formă de a face mișcare în natură, ci sunt un bun prilej de a cunoaște oameni noi, de face schimb de idei și impresii, de a învăța unii de la alții și de a ne bucura de diversitate!

Mulțumim tuturor participanților!

DpC28-2

Fotografii de pe parcursul drumeției se pot vedea aici.

Duminica pe coclauri logo

ATU Consulting
J.J. Rousseau nr. 8
400327, Cluj Napoca
România

M: 0744 623 236
E: