Skip to main content
Jurnal »

[Luni de poveste] Cum să planifici eșecul pentru a avea succes

18 octombrie 2019
scris de:
THD9669

În urma primului atelier al Lunilor de Poveste…la Cărturești, Sergiu MAXIM a pregătit un rezumat al atelierului său în care ne vorbește despre Intenție și Rezultat și totodată despre cum să planificăm eșecul pentru a avea succes.


De ce ne dorim ceea ce ne dorim? Lucrurile, banii, casele, oamenii, frumusețea și toate celelalte? De obicei, pentru a trăi o anumită stare pe care acel ceva sau cineva ni-l va asigura. Dacă am putea să ne concentrăm ființa asupra acelei stări, să facem trecerea mental și apoi emoțional, de la ce simțim acum spre ce ne dorim să simțim, am putea trăi emoția respectivă iar apoi lucrurile s-ar materializa.

E legea fundamentală a firii, trăim de fapt într-un univers de vibrații. Atracția este o lege secundară, în timp ce vibrația este cea primordială. Legea vibrației, una din legile universale de bază, decretă că totul este în mișcare, nimic nu stă. Trăim într-un ocean de mișcare ”an ocean of motion”. Pe măsură ce ne activăm celulele cerebrale (prin gânduri, imagini, emoții), impregnăm o anume vibrație în corp, iar din corp aceasta se răspândește mai departe. Această vibrație are prin sine un efect de bumerang. Atragem ceea ce atragem, independent de ce credem sau zicem că ne-am dori de fapt. Și acesta este modul în care de fapt ne creăm propria realitate.

„…Dintr-o stare de frustrare nu putem decât să atragem mai multă frustrare. Dintr-o stare de dorință putem atrage doar mai multă dorință. Iar dintr-o stare de lipsă (a ceva, cineva) atragem doar mai multă lipsă…”

De ce? Intenția este cea care răspunde de fapt Rezultatului. Iar rezultatul este ceea ce primim independent de ceea ce spunem/credem că vrem să primim, adică o vibrație care se potrivește cu vibrația stării noastre de moment.

Cine nu a fost respins măcar o dată în viață de un băiat sau de o fată? Cine nu a auzit măcar o dată ”nu o lua personal” atunci când lucrurile erau foarte personale ? Eșecurile sunt o sursă de învățare și creștere dar în același timp ne fac să slăbim mental, să facem în consecință mai multe greșeli și să trăim cu stres și anxietate. Găsim în astfel de situații cu destul de mare ușurință gânduri și acțiuni care ne distrag, iar creierul are cel mai adesea tendința de ”a părăsi barca”. În consecință greșelile atrag după sine greșeli și mai spectaculoase, de obicei în același domeniu/registru.

Pe măsură ce ajungem să integrăm și să înțelegem eșecul ca parte integrantă a vieții, a drumului, învățăm și să ne schimbăm atitudinea în fața eșecului. Așa cum un copil care învață să meargă are capacitatea înnăscută de a râde și de a se ridica de fiecare dată când cade, la fel și ca adult putem lucra dinăuntru spre exterior în a exprima, gradual, surpriza căderii, angajamentul în noul efort, noua încercare și bucuria sau nerăbdarea dinaintea noului test.

Eșecul e vehiculul. Pe măsură ce pierdem, pierdem mai repede, pierdem și eșuăm mai bine (lamentabil), rămânem în joc și ne concentrăm asupra lui. Câștigul vine în acest context. Nu are cum altfel. Este legea transmutării perpetue a energiei, care, așa cum menționam anterior, explică faptul că tot ceea ce vedem, auzim, mirosim, gustăm sau simțim tactil, alături de emoții este manifestarea energiei în diferite niveluri ale vibrației.


Acest articol s-a născut ca urmare a atelierului De la intenție la Rezultat. Cum să Planifici eșecul pentru a avea succes, din cadrul evenimentului Luni de poveste… la Cărturești, ediția a cincea.

Recomandă și altora