[Luni de Poveste] Back to basics

.

de Ramona POP, trainer

 MG 9764

În urma atelierului din data de 21 octombrie, Ramona POP a pregătit un rezumat al serii, în care ne-a amintit ce sunt regulile de aur și totodată ne-a vorbit despre valorile personale.

Mulți dintre noi suntem și am fost beneficiarii unei forme de parenting. Dacă în anii 70-80 parentingul însemna să fim hrăniți și dacă se poate curați, acum părinții acordă atenție emoțiilor copilului și exprimării acestora. Ideea de bază e că ajungem în viața adultă având în „traistă" un set de reguli de aur: "ce ție nu-ți place altuia nu-i face", primite preponderent în cei 7 ani de acasă. Toate acestea fiind menite să ne ghideze și să ne călăuzească în viață.
În cadrul celui de-al treilea atelier, am lansat participanților invitația de a dezbate cum își fac loc în viața noastră, printre aceste reguli, valorile personale.

[Luni de Poveste] Reflecții despre auto-reflecție

.

de Gabriela HUM, trainer

I-14

În urma atelierului din data de 17 octombrie, Gabriela HUM a pregătit un rezumat al serii, în care ne-a vorbit despe importanța auto-reflecției.

Începem să învățăm ce înseamnă auto-reflecția de la vârste mici. Mulți dintre noi suntem familiari cu conceptul de “timeout” când, ca și copil, dacă făceam o prostie sau aveam un comportament nedorit eram puși ”la colț” (pedeapsă) sau eram separați de grupa de gradiniță pentru câteva minute ca să ne calmăm și să reflectăm asupra propriilor acțiuni. Cercetările din neuroștiințe arată că cei care am fost obișnuiți să facem timeout, dar nu ca pedeapsă, putem crește ca adulți care, ca rutină, folosesc auto-reflecția din proprie inițiativă, pentru a-și îmbunătăți performanța.

[Luni de Poveste] Cum să planifici eșecul pentru a avea succes

.

 de Sergiu MAXIM, trainer

 THD9669

În urma primului atelier al Lunilor de Poveste…la Cărturești, Sergiu MAXIM a pregătit un rezumat al atelierului său în care ne vorbește despre Intenție și Rezultat și totodată despre cum să planificăm eșecul pentru a avea succes.

La miez de an

.

La final de zi, pe 17 iulie, am aniversat în echipă succesele activităților ATU & HUMANCO din prima jumătate a anului 2019. Fiecare membru al echipei a adus cu sine un bagaj de gânduri și emoții cu privire la proiectele în care a fost implicat. Am plecat de la ideea că fiecare reușită începe cu decizia de a încerca, astfel, ne-am adunat, creînd o atmosferă dinamică, unitară și deosebit de veselă.

La miez de an - echipă

Design Thinking

.

Design thinking

Pe 28 – 29 iunie colegele noastre, Ioana și Paula au participat la workshop-ul de Design Thinking, susținut la Atelierul Digital Google Cluj, în parteneriat cu Design Thinking Society. Ne-au povestit câte puțin din experiența pe care au trăit-o, iar noi vrem să o împărtășim cu voi..

ATU Consulting - 15 ani de training and beyond

.

ATU Consulting a împlinit 15 ani de activitate, 15 ani de training and beyond, de proiecte în care ne-am pus amprenta asupra organizațiilor partenere. A fost un parcurs firesc, de creștere organică în care ne-am bucurat să fim alături de oameni de HR și L&D, de manageri și angajați, de echipe și departamente. A crescut și echipa, pe parcurs alăturându-ni-se consultanți din diverse domenii de activitate, traineri și responsabili HR, colegi implicați în organizarea de evenimente.

IMG 8662

Adaptare, rezistență sau renunțare?

.

de Gabriela HUM, director executiv ATU Consulting

flower-tree-growing-concrete-pavement-107

Încheiem un an dedicat Adaptării, în toate formele ei. Scriam în ianuarie că a fi adaptabili înseamnă flexibilitate și maleabilitate, să trăim experiențele de viață imersându-ne în ele, apoi să învățăm propriile lecții și să creștem. Adaptarea, spunea Mahatma Gandhi, înseamnă „puterea de a rezista și a asimila”. Apare însă și întrebarea: care este limita până la care adaptarea este... adaptativă? C.J. Cullinane spunea că „e necesar să fim adaptabili și flexibili... însă prea multă adaptabilitate poate duce la lipsă de direcție”.

Internship și adaptare: Alina SAS și Marius HASNA

.

[Mini-interviuri despre Adaptare] 

WhatsApp Image 2018-11-29 at 15.17.42

În această toamnă am avut alături de noi, timp de două luni, pe Alina SAS și Marius HASNA, internii noștri de pe PR și Comunicare, respectiv HR. Pe lângă programul de internship, sunt masteranzi și au diverse proiecte exta care le solicită atenția. Din acest motiv, i-am invitat să ne povestească despre experiențele de adaptare din ultima perioadă în mini-interviul din această lună.

De la eșec... la o greșeală care poate fi corectată

.

de Andra HANȚĂ, consultant PR & Comunicare

„O simplă părere despre tine însuți îți poate influența o mare parte din viață.”
Carol S. Dweck

despre autocorectare

Aud din ce în ce mai des că a greși e cea mai bună formă de a învăța. Că învățăm mai mult din eșecuri decât din reușite. Că e chiar recomandat să o dai în bară din când în când, dar să nu te descurajezi, să nu renunți, să înveți din greșeli, să mergi mai departe.

ATU Consulting
J.J. Rousseau nr. 8
400327, Cluj Napoca
România

M: 0744 623 236
E: