Learning and Development crafting - întâlnirea #5

.

de Alexandra MIF

learning-and-development-crafting-5-imag1

Ultima întâlnire a lunii aprilie din cadrul proiectului L&D crafting ne-a adus împreună pentru a împărtăși, dar mai ales, pentru a explora câteva activități pe care le putem integra cu succes în spațiul virtual și care erau desfășurate până nu demult în sălile de training.

O fost o sesiune plină de dinamism, în care am descoperit împreună că atât spațiul de creație, cât și cel de explorare, poate lua formele pe care le dorim și că rezultatul este un efort susținut al tuturor celor implicați. În plus, ni s-a reconfirmat faptul că a fi creativi se reflectă în ceea ce facem, dar mai ales pe cine avem alături atunci când facem. Astfel, am aflat că între timp, de la ultima noastră întâlnire, a existat un transfer mai mare al activităților din sala de training în mediul online și nu oricum, ci alături de colegi, mentori și familie. Au fost menționate:

• Jocurile online de tip teambuilding;
• Sesiuni de Coaching pe Teams;
• Simulări de training online (cu familia);
• Participare la sesiuni virtuale de tip knowledge-sharing în domeniul traingului (dar nu numai);
• Silent hour pe Zoom;

learning-and-development-crafting-5-imag2

În plus, s-a remarcat o creștere a nivelului de colaborare în cadrul echipelor, precum și o deschidere mai mare față de trainingurile online.

Aceste activități au fost concepute și denumite în funcție de specificul nevoilor existente, dar și a culturii organizaționale din mediul de lucru din care membrii comunității fac parte. Un lucru este cert: prin pasiune și umor oferim noi valențe experiențelor din jurul nostru, să devină mai ușor de integrat atât de către noi cât și de către ceilalți.

Am plecat de la această întâlnire atât cu informații valoroase, cât și o energie pozitivă pe care fiecare dintre noi și-a propus să o ducă cu el în următoarele întâlniri din sălile online de training. Sesiunea s-a încheiat cu un citat de Maya Angelou, foarte potrivit contextului pe care îl trăim cu toții și care ar putea ghida întreaga noastră existență și activitate:

„...Misiunea mea în viață nu e doar să supraviețuiesc, ci să am succes; și să fac asta cu pasiune, compasiune, umor și stil.

Prezentările au avut loc în cadrul proiectului L&D crafting. Scopul acestuia este de a dezvolta comunitatea specialiștilor în L&D din Cluj (și nu numai).

 

ATU Consulting
J.J. Rousseau nr. 8
400327, Cluj Napoca
România

M: 0744 623 236
E: