Learning and development crafting - întâlnirea #3

.

de Alexandra MIF

Sketch LD - intalnirea 3 - final de martie-01

Luna martie a venit cu provocări și schimbări pe multe planuri, adaptabilitatea fiind unul dintre aspectele principale pe care orice organizație a prioritizat-o în ultima perioadă. În contextul actual, ne-am adaptat și noi și ne-am mutat toate activitățile în mediul online, inclusiv unul dintre proiectele noastre de suflet, L&D crafting. Am constatat cu bucurie că această schimbare nu a făcut decât să ne aducă și mai aproape unii de alții, ca și comunitate L&D. Timp de aproape două ore am discutat despre ce facem cu provocările pe care le identificăm și le experimentăm zilnic și cum transformăm aceste provocări în resurse. 

A fost o întâlnire plină de împărtășiri:
a temerilor, firești de altfel,
• a asumării curajului de a merge mai departe în ciuda vicisitudinilor,
• dar și a exprimării creativității care, acum, este poate mai importantă decât oricând.

Ce este important în această perioadă?
• Crearea unei culturi a compasiunii, a toleranței și a colaborării între angajați, la orice nivel departamental;
• Asigurarea unei igiene mentale atât personal, cât și a colegilor (well-being);
• Observarea și conștientizarea modului în care schimbarea rutinelor duce la creșterea nivelului de energie consumată, astfel încât să se gestioneze cât mai eficient resursele pentru a evita epuizarea mentală;
• Liniștirea emoționalului pentru a putea lucra cu raționalul;
• Importanța asumării de a nu lua nicio decizie majoră în această perioadă de criză.

„...Dincolo de aspectele menționate, această întâlnire ne-a determinat să conștientizăm că prin colaborare, orice provocare se transformă într-o oportunitate de dezvoltare, atât personală, cât și la nivel de comunitate și că, în aceste momente, este cu atât mai important să ne implicăm activ. Din acest motiv, am decis ca în această perioadă să ne vedem nu doar o dată, ci de două ori pe lună, pentru a împărtăși și a trece prin (și nu doar peste) aceste timpuri cu mai mult curaj, împreună.”

Prezentările au avut loc în cadrul proiectului L&D crafting. Scopul acesta este de a dezvolta comunitatea specialiștilor în L&D din Cluj (și nu numai).

 

ATU Consulting
J.J. Rousseau nr. 8
400327, Cluj Napoca
România

M: 0744 623 236
E: