Learning and development crafting - întâlnirea #11

.

de Alexandra MIF, Specialist HR

Citat-L-and-D-crafting-template

În luna Noiembrie, am avut plăcerea de a o avea invitată pe Simona VLAD, care ne-a provocat în a revela noi fațete ale experiențelor profesionale, utilizând contextul conceptului de Psihodramă Organizațională și urmărind cum aceasta poate aduce o schimbare fundamentală în dinamica grupului existent la un moment dat în cadrul unei companii.

Pornind de la conceptul de Psihodramă dezvoltat de J. L. Moreno, am explorat universul psihic și relațiile existente prin intermediul acțiunii și reprezentării scenice în cadrul grupului care a reprezentat contextul operativ.

În cadrul acestei întâlniri am aflat că Psihodrama are mai multe faze: încălzirea, punerea în scenă și împărtășirea propriu-zisă a experienței emoționale. Întreaga acțiune s-a bazat pe spontaneitate și pe încrederea că experiența personală e relevantă și demnă de a fi reprezentată pe scenă. În același timp, am interiorizat importanța contextului securizant (psychologixal safety), a acceptării necondiționate și a libertății de expresie. Catharsis-ul s-a evidențiat de-a lungul întregii sesiuni și a adus în prim-plan valențele emoționale prezente constant în fiecare dintre participanți.

Am plecat acasă încărcați de energia unei întâlniri în care am învățat că uneori rolul nostru în viața profesională poate oglindi experiențele și trăirile noastre personale.

Prezentările au avut loc în cadrul proiectului L&D crafting. Scopul acesta este de a dezvolta comunitatea specialiștilor în L&D din Cluj (și nu numai).

ATU Consulting
J.J. Rousseau nr. 8
400327, Cluj Napoca
România

M: 0744 623 236
E: