Learning and Development crafting - Întâlnirea #11: Proiecte „Așa nu!”

.

de Ioana MUREȘAN, Asistent HR

„Failure is simply the opportunity to begin again, this time more intelligently.” 
Henry Ford

disruptive-innovation

Dacă pe parcursul întregului an am vorbit despre bunele practici din domeniul L&D, iată că la întâlnirea #11 am avut o abordare diferită. Am vorbit despre Proiecte „așa nu!”, despre ce putem să învățăm din greșeli sau pur și simplu din practici improprii.

Iar pentru că tematica a fost „mai altfel”, am început cu o sesiune de brainstorming „invers” prin care am încercat să generăm cât mai multe idei prin care putem să ne asigurăm de nereușita proiectelor de L&D. Pornind de la acestea, am realizat o analiză prin care am extras cauzele principale care stau la baza proiectelor nereușite. Am lucrat pe lacunele relaționate cu buy in-ul stakeholder-ilor, analiza nevoilor de training, feedback-ul participanților, metodele utilizate în livrarea programelor de L&D, precum și follow-up. La final am venit cu soluții și propuneri prin care să minimizăm și să eliminăm barierele, cauzele care stau la baza unor proiecte de tipul „așa nu!”.

Întâlnirea a reprezentat un prilej de trecere în revistă a temelor abordate pe parcursul anului și de reconfirmare a unor practici organizaționale care faciliteză obținerea unui proiect de tipul „așa da!”. Pe tot parcursul întâlnirii, am abordat tematica având o perspectivă diferită, prin care am încurajat apariția gândirii critice și a unor perspective noi.

Prezentările au avut loc în cadrul proiectului L&D crafting. Scopul acestuia este de a crea o comunitate a specialiștilor în L&D din Cluj (și nu numai).

Sursă foto: Industry Week

ATU Consulting
J.J. Rousseau nr. 8
400327, Cluj Napoca
România

M: 0744 623 236
E: