Learning and Development crafting - Întâlnirea #11: Proiecte „Așa nu!”

.

de Ioana MUREȘAN, Asistent HR

„Failure is simply the opportunity to begin again, this time more intelligently.” 
Henry Ford

disruptive-innovation

Dacă pe parcursul întregului an am vorbit despre bunele practici din domeniul L&D, iată că la întâlnirea #11 am avut o abordare diferită. Am vorbit despre Proiecte „așa nu!”, despre ce putem să învățăm din greșeli sau pur și simplu din practici improprii.

Iar pentru că tematica a fost „mai altfel”, am început cu o sesiune de brainstorming „invers” prin care am încercat să generăm cât mai multe idei prin care putem să ne asigurăm de nereușita proiectelor de L&D. Pornind de la acestea, am realizat o analiză prin care am extras cauzele principale care stau la baza proiectelor nereușite. Am lucrat pe lacunele relaționate cu buy in-ul stakeholder-ilor, analiza nevoilor de training, feedback-ul participanților, metodele utilizate în livrarea programelor de L&D, precum și follow-up. La final am venit cu soluții și propuneri prin care să minimizăm și să eliminăm barierele, cauzele care stau la baza unor proiecte de tipul „așa nu!”.

Întâlnirea a reprezentat un prilej de trecere în revistă a temelor abordate pe parcursul anului și de reconfirmare a unor practici organizaționale care faciliteză obținerea unui proiect de tipul „așa da!”. Pe tot parcursul întâlnirii, am abordat tematica având o perspectivă diferită, prin care am încurajat apariția gândirii critice și a unor perspective noi.

Prezentările au avut loc în cadrul proiectului L&D crafting. Scopul acestuia este de a crea o comunitate a specialiștilor în L&D din Cluj (și nu numai).

Sursă foto: Industry Week

Vă invităm cu drag să vă abonați la Newsletterul nostru! Cel mult de două ori pe lună vă vom trimite articole, resurse și informații utile pentru dezvoltarea personală și profesională.
Please wait

Localizare ATU-2018