Learning and Development crafting - Întâlnirea #10: Cum măsurăm impactul proiectelor de L and D (asupra business-ului)?

.

de Ioana MUREȘAN, Asistent HR

An organization’s ability to learn, and translate that learning
into action rapidly 
is the ultimate competitive advantage.” 
Jack Welch

scotch

Luna octombrie a fost despre cum putem să măsurăm impactul proiectelor de L&D într-o manieră care să surprindă atât rigoarea științifică, cât și constrângerile cu care se confruntă organizațiile – fie ele de timp, de resurse sau financiare.

Tematica a fost una provocatoare și de larg interes pentru cei ce activează în zona de Learning & Development, drept urmare ne-am angajat într-un proces de dezbatere liberă. Pe de o parte, a fost tabăra celor care lansau la masa de discuții propuneri și exemple cu privire la modalitățile prin care putem să cuantificăm impactul inițiativelor de L&D, iar pe de altă parte era tabăra celor care aduceau contra-argumente și demontau propunerile aduse. Prin tot acest proces, ne-am propus să ne scoatem din zona de confort, să ne punem la contribuție gândirea critică și să optimizăm procesul decizional, atunci când vine vorba de proiectarea strategiei de monitorizare și evaluare a proiectelor de L&D.

Dezbaterea ne-a oferit cadrul pentru a face schimb de bune practici, de a construi pe intervențiile colegilor și de a genera soluții concrete cu privire la tematica întâlnirii #10. La finalul acesteia, fiecare am preluat ceea ce e relevant pentru cultura organizațională proprie, cu scopul de a poziționa proiectele de L&D la un nivel care să reprezinte pentru business un avantaj competitiv.

Prezentările au avut loc în cadrul proiectului L&D crafting. Scopul acestuia este de a crea o comunitate a specialiștilor în L&D din Cluj (și nu numai).

Sursă foto: Incimages

ATU Consulting
J.J. Rousseau nr. 8
400327, Cluj Napoca
România

M: 0744 623 236
E: