L&D crafting - întâlnirea #4: De la Training la Learning Experience

.

„Experience is a hard teacher because it gives the test first, the lesson afterward.”
- Vernon Law

Întâlnirea #4

experiential-learning-cycle

În cadrul proiectului L&D crafting, la cea de-a patra întâlnire, s-a discutat pe marginea unei teme de impact în ceea ce privește învățarea și dezvoltarea în organizatii: De la Training, la Learning Experience.

S-a pus accentul pe cum putem să creăm experiențe de învățare la locul de muncă și în programele de dezvoltare ale angajaților. Kolb, prin amprenta sa lăsata asupra învățării experiențiale, a pus în evidență faptul că este nevoie să trecem prin patru stadii pentru ca aceasta să fie eficientă:

  1. Să trăim experiențe concrete;
  2. Să reflectăm pe baza experințelor în mod obiectiv;
  3. Să conturăm învățămintele pe care le-am dobândit;
  4. Să experimentăm activ cum putem să implementăm aceste învățăminte în activitatea noastră.

În întâlnirea de la L&D crafting au fost relatate exemple despre cum facilităm apariția unor contexte de învățare, despre cum putem să ghidăm procesul de reflectare activă, despre cum putem să tragem niște concluzii, iar în final, despre cum să integrăm toate acestea în noile experiențe de la locul de muncă și nu numai.

Bibiografie:

McLeod, S. A. Kolb - learning styles, 2017
Sugarman, L. Kolb's model of experiential learning: Touchstone for trainers, students, counselors, and clients, Journal of Counseling & Development, 1985
Photo credit: Throwing Back Tokens - WordPress.com

Mai jos vei găsi rezumatul prezentărilor pe tema De la Training la Learning Experience:

Prezentările au avut loc în cadrul proiectului L&D crafting. Scopul acestuia este de a crea o comunitate a specialiștilor în L&D din Cluj (și nu numai).

ATU Consulting
J.J. Rousseau nr. 8
400327, Cluj Napoca
România

M: 0744 623 236
E: