Duminica pe coclauri #35

.

Faptul că duminică, 9 aprilie 2017, am sărbătorit Floriile, ne-a inspirat să cutreierăm coclaurile către Poiana cu Brândușe, pe traseul Culmea Păltinei - Vf. Bătrâna - Poiana cu Brândușe – Arsuri.

DpC 35

Am plecat cu mașinile din Florești, în direcția Măguri-Răcătău, am traversat localitatea Someșul Rece și am făcut stânga la indicatorul "Cariera Corabia" (cu câțiva metri înainte de placa de intrare în localitatea Uzina). După încă câțiva kilometrii de drum neasfaltat, am lăsat mașinile și am pornit în traseu. Am umblat în total 11 km, cu o diferență de nivel de 550 de metri, în 3 ore și 20 de minute. Traseul este în circuit, cu o urcare continuă, moderată (pantă de 15%); deplasarea se desfășoară pe drum de pământ și pe potecă, în câmp deschis și scurte porțiuni de pădure. Locul ideal pentru a face un popas este poiana cu brândușe de lângă Vârful Bătrâna. Întoarcerea se face pe o pantă ceva mai accentuată (aprox. 20%). Gradul de dificultate este mediu (gradul 3 din 5), dar nu există zone dificile sau pericole deosebite.

Traseul poate fi văzut pe GPSies.

Am avut parte de o vreme peste așteptări, cu aer rece și curat prin pădure, cu adieri de vânt pe culmi, cu porțiuni de zăpadă sub pași și cu un soare cald, ce ne-a înroșit fruntea și nasul până la întoarcere. Spre deosebire de anii trecuți, nu am văzut chiar atât de multe brândușe pe traseu sau în poiană, însă ziua a fost cu adevărat una reușită: am admirat peisaje superbe, în care albul iernii se împletea cu verdele primăverii, am făcut mișcare, am râs și ne-am bucurat de o companie plăcută și numeroasă.

Cu această duminică pe coclauri, am atins un nou record: 28 de participanți (26 de adulți și 2 copii).

Felicitări și mulțumiri drumeților prezenți pentru o altă duminică reușită!

Să ne revedem cu bine la o nouă Duminică pe coclauri în luna mai, însă până atunci, vă invităm cu drag să vedeți câteva fotografii făcute de Maria-Magdalena, István, Adriana, Daniela, Ruud, Andra & Lucian pe parcursul drumeției.

Duminica pe coclauri logo

ATU Consulting
J.J. Rousseau nr. 8
400327, Cluj Napoca
România

M: 0744 623 236
E: