Duminica pe coclauri #34

.

Duminică, 19 februarie 2017, am plecat în drumeție în ciuda prognozelor de ploaie și a ninsorii de afară, având ca obiective Lacul Tarnița și Piatra lui Lucaci.

DpC34

Am plecat cu mașinile din Cluj-Napoca în direcția Oradea și am mers până aproape de barajul Tarnița, unde am lăsat mașinile. De acolo, am pornit în traseu și am umblat în total 8 km, cu o diferență de nivel de 550 de metri, în 2 ore și 40 de minute. Traseul începe cu o urcare continuă, moderată (pantă de 20%), prin pădure, până ajungem pe un platou, în câmp deschis, de unde coborâm, tot prin pădure, o pantă moderată (tot aprox. 20%) până la Piatra lui Lucaci. Pe Piatra lui Lucaci se poate face un popas, iar întoarcerea se face pe același traseu. Gradul de dificultate este mediu, gradul 3 din 5, ascensiunea inițială necesită un efort fizic continuu și susținut, iar coborârea este solicitantă pentru genunchi și glezne. Nu există zone dificile sau pericole deosebite.

Traseul poate fi văzut pe Google Maps sau pe GPSies.

Piatra lui Lucaci ne-a primit cu o fereastră de soare prin care am reușit să vedem lacul Tarnița înghețat și să ne bucurăm de câteva momente de respiro dupa un urcuș susținut și o ceață densă. Am fost în total 14 drumeți (12 adulți, 2 copii) și 2 câini care ne-am pus la încercare limitele, vorba cuiva, „doar nu ne-om topi de la ninsoarea asta”.

La final de drum, am avut parte de o întâlnire neașteptată și o poveste pe măsură cu dl Codrin ROMAN de la Salvamont-Salvaspeo Cluj, care ne-a dat detalii despre locurile din jur, despre istoria lor și ne-a îndrumat spre noi trasee în zona Tarnița, dealul Strenț și dealul Custurii.

Felicitări drumeților prezenți!

Să ne revedem cu bine la o nouă Duminică pe coclauri în luna aprilie (în martie avem programat team buildingul de primăvară cu Echipa ATU). Până atunci, vă invităm cu drag să vedeți câteva fotografii făcute de Adriana PINTEA pe parcursul drumeției.

Duminica pe coclauri logo

Vă invităm cu drag să vă abonați la Newsletterul nostru! Cel mult de două ori pe lună vă vom trimite articole, resurse și informații utile pentru dezvoltarea personală și profesională.
Please wait

Localizare ATU-2018