Provocarea de weekend #20

.

Exercițiu de auto-descoperire

Listă necesar:

- un carnețel
- un instrument de scris
- ideile de mai jos

Cel mai simplu mod de a întâlni o altă parte din tine este să intri în conflict cu aceasta. Conflictul ne ajută să vedem că există ceva acolo. De exemplu, dacă ne gândim la partea noastră optimistă, respectiv la cea pesimistă – nu putem fi conștienți de adevăratele diferențe dintre cele două dacă atunci când facem această analiză paharul e fie plin, fie gol. Însă dacă avem capacitatea de a le privi pe amândouă atunci când paharul e la jumătate, sunt șanse mari să descoperim lucruri neștiute până în acel moment despre noi înșine.

Pasul 1 - Pe o foaie de hârtie scrie: „Vreau să ...” și completează propoziția cu ceva ce-ți dorești mult să faci și consideri dificil sau cu ceva ce ți-ar plăcea, însă nu ți-ai imaginat vreodată că ai putea face.

Pasul 2 - Imediat după ce ai scris ceea ce dorești să faci, e posibil să simți un răspuns spontan în interiorul minții sau a corpului tău. Pe următorul rând, notează ce simți sau ce-ți trece prin minte, în ghilimele. Dacă ai mai multe răspunsuri, trece-le pe fiecare, unul sub altul.

Pasul 3 - Alege unul dintre răspunsurile pe care ți le-ai notat la pasul 2 și întreabă această parte din tine: „Cine ești tu?”. Scrie pe hârtie gândurile pe care le ai. Poți, de asemenea, să continui conversația începută și adresată unei părți din tine cu întrebări ca „De ce ai o problemă cu mine în a face asta (adică ceea ce am scris că-mi doresc)?”, „Ce este important pentru tine?”, „Ce crezi?” etc.

Răspunsurile te ghidează să afli de ce te comporți într-un anumit fel în raport cu ceea ce-ți dorești; ele scot la iveală acea parte din tine care creează gânduri și emoții și te ajută să le vezi într-un mod mai clar.

Primul pas de a lucra cu noi înșine este să ne vedem așa cum suntem. Metoda de mai sus ne permite să începem cu ceea ce ne dorim, în mod conștient. Iar pe măsură ce avansăm, putem vedea ce din noi reacționează la această dorință și să continuăm călătoria.

Depinde de tine ce faci cu ceea ce ai aflat – te amuzi, rămâi indiferent/ă începi să lupți cu ele sau ajungi să faci echipă? Sunt multe posibilități...

20 Pahare-exemplu

Inspirație: Find Yourself: A Quick Self-Discovery Activity, theworldwithin.org


Provocarea-de-weekend

La final de săptămână, venim cu o idee de exercițiu, joc sau activitate prin care te încurajăm să-ți acorzi câteva minute de relaxare, care să te ajute să descoperi lucruri noi despre tine, despre pasiunile tale sau despre ceea ce se află în jurul tău!

Accepți provocarea?

ATU Consulting
J.J. Rousseau nr. 8
400327, Cluj Napoca
România

M: 0744 623 236
E: