Learning and development crafting - întâlnirea #2

.

de Gabriela HUM

Sketch LD - intalnirea 2-01

Întâlnirea de L&D crafting din luna februarie a abordat o temă de interes pentru specialiștii în învățare și dezvoltare: evaluarea nevoilor de dezvoltare în organizații. În practică se face adesea confuzia între evaluarea nevoilor de dezvoltare și analiza nevoilor de training, prima fiind un proces de descoperire a nevoilor organizației iar cea de-a doua fiind un proces de descoperire a nevoilor de dezvoltare ale participanților. Evaluarea nevoilor de dezvoltare e necesară atunci când o organizație are o problemă de performanță sau când are în față o oportunitate pe care vrea să o folosească. 

După ce am clarificat distincția între cele 2 procese, am luat în discuție un studiu de caz. Se recomandă ca în etapa evaluării nevoilor organizației să se evite focusul pe soluții iar discuția să rămână pe realitate (care este situația actuală – T0), pe viitor (unde vrem sau e nevoie să ajungem într-o anumită perioadă de timp - T1) și pe discrepanțele identificate (gaps) între cele 2 situații.

Learning and development crafting - întâlnirea #1

.

de Alexandra MIF și Romana SĂLĂGEANU

Sketch LD -01

Prima întâlnire din acest an a fost despre Career Path în domeniul L&D, cu alte cuvinte, despre direcțiile în care ne putem dezvolta ca specialiști în acest domeniu plin de provocări. Deși poate părea că există anumiți pași pe care trebuie să îi parcurgem, s-a observat că acest parcurs profesional este direct relaționat (interconectat) de contextul organizațional din care face parte la un moment dat o persoană. 

Această sesiune a fost gândită ca un schimb de idei și experiențe ale celor care au fost prezenți, iar ceea ce am constatat este faptul că nu există o rețetă a succesului, ci mai degrabă o orientare spre adaptarea constantă la schimbare, marcată de curiozitate și pasiune. Domeniul L&D este poate unul dintre cele mai versatile arii în care o persoană poate activa la un moment dat, însă este imperios necesar ca această versatilitate să fie înțeleasă și asumată astfel încât, produsul finit, fie la nivel de servicii, interpersonal sau intrapersonal să reflecte implicarea în proces și, dincolo de aceasta, calitate și autenticitate.

Learning and development crafting - întâlnirea #12

.

de Alexandra MIF, Specialist HR

Infografic 2019 RE 2

Luna Decembrie ne-a adus împreună într-o întâlnire ce a avut ca scop stabilirea strategiei și a obiectivelor proiectului L&D Crafting pentru anul 2020. În această sesiune, Gabriela HUM și membri ai comunității L&D Crafting au evidențiat aspectele de ansamblu, dar și elementele specifice discutate de-a lungul anului 2019.

Sesiunea a început cu un exercițiu de încălzire (warm-up) susținut de Mara POP care ne-a prezentat ludicul ca metodă de învățare prin tehnici de teatru. Astfel, am descoperit cum prin integrarea jocului în activitățile de lucru, se poate facilita o înțelegere mai clară și o abordare mai facilă a provocărilor.

Learning and development crafting - întâlnirea #11

.

de Alexandra MIF, Specialist HR

Citat-L-and-D-crafting-template

În luna Noiembrie, am avut plăcerea de a o avea invitată pe Simona VLAD, care ne-a provocat în a revela noi fațete ale experiențelor profesionale, utilizând contextul conceptului de Psihodramă Organizațională și urmărind cum aceasta poate aduce o schimbare fundamentală în dinamica grupului existent la un moment dat în cadrul unei companii.

Team building de toamnă ATU 2019

.

Pe 16 – 17 noiembrie am organizat alături de echipa HUMANCO team building-ul de toamnă, care a devenit un minunat prilej de a ne întâlni în număr cât mai mare. Am îmbinat utilul cu plăcutul și vă invităm cu drag să descoperiți atmosfera celor două zile petrecute împreună.

WhatsApp Image 2019-11-22 at 12.07.41

Learning and development crafting - întâlnirea #10

.

 de Alexandra MIF, Specialist HR

Citat-L-and-D-crafting-template

Întâlnirea din luna Octombrie a fost despre Visual Facilitation, Gabriela HUM purtându-ne prin bucuria de a crea povești, folosind tehnica desenului ca formă de reprezentare. Am aflat că 75% din neuronii senzoriali sunt vizuali, așa că s-a ajuns să se spună că „o imagine valorează cât o mie de cuvinte”.

Learning and development crafting - întâlnirea #9

.

 de Ioana MUREȘAN, Specialist HR

Citat 9 LDc

Întâlnirea lunii septembrie a fost despre Coaching ca instrument în învățarea și dezvoltarea angajaților. Am avut plăcerea să o avem invitată pe Maria DOFELDT de la CoachCompanion și să se alăture comunității L&D crafting noi membri.

Luni de Poveste...la Cărturești 2019

.

Cu multă energie, ne pregătim pentru evenimentul Luni de Poveste... la Cărturești de anul acesta. Am ajuns deja la a cincea ediție și vă așteptăm timp de patru săptămâni, în fiecare seară de luni, de la 18:30 – 20:30, cu subiecte inspirate din feedback-urile celor care ați participat la ediția de anul trecut.

Banner 1800X640- cover 2019 variantă nouă-01111-01-01

Learning and development crafting - întâlnirea #8

.

 

de Ioana MUREȘAN, Specialist HR

Citat 8 LDc

August a fost despre Virtual Training și am avut plăcerea să o avem ca facilitator pe Codruța BURDA de la World Vision International. Iar pentru că trainingul virtual este despre conectarea și dezvoltarea persoanelor aflate în locații diferite, ne-am bucurat să avem alături colegi de la Iași și București.

ATU Consulting
J.J. Rousseau nr. 8
400327, Cluj Napoca
România

M: 0744 623 236
E: