Learning and Development crafting - întâlnirea #6

.

de Alexandra MIF

Sketch LD - intalnirea 6 - mai-01

În cadrul celei de-a șasea întâlniri din acest an, ne-am bucurat de o prezență numeroasă a membrilor comunității L&D. Cu siguranță, tema dezbătută a fost de un real interes, mai ales în această perioadă în care încercăm să ne adaptăm la noile schimbări impuse de dinamismul contextului actual.

În această sesiune am învățat împreună, am simțit și am trăit împreună. Pornind de la considerentele generale ale dimensiunii Inteligenței Emoționale, am mers mai departe și am explorat câteva modele cu o aplicabilitate crescută în orice arie a vieții noastre, fie din zona profesională, fie personală. Am început cu primul pas: acceptarea nevoii de a ne identifica și recunoaște emoțiile, ca mai apoi acestea să fie integrate.

Learning and Development crafting - întâlnirea #5

.

de Alexandra MIF

learning-and-development-crafting-5-imag1

Ultima întâlnire a lunii aprilie din cadrul proiectului L&D crafting ne-a adus împreună pentru a împărtăși, dar mai ales, pentru a explora câteva activități pe care le putem integra cu succes în spațiul virtual și care erau desfășurate până nu demult în sălile de training.

O fost o sesiune plină de dinamism, în care am descoperit împreună că atât spațiul de creație, cât și cel de explorare, poate lua formele pe care le dorim și că rezultatul este un efort susținut al tuturor celor implicați. În plus, ni s-a reconfirmat faptul că a fi creativi se reflectă în ceea ce facem, dar mai ales pe cine avem alături atunci când facem. Astfel, am aflat că între timp, de la ultima noastră întâlnire, a existat un transfer mai mare al activităților din sala de training în mediul online și nu oricum, ci alături de colegi, mentori și familie. Au fost menționate:

• Jocurile online de tip teambuilding;
• Sesiuni de Coaching pe Teams;
• Simulări de training online (cu familia);
• Participare la sesiuni virtuale de tip knowledge-sharing în domeniul traingului (dar nu numai);
• Silent hour pe Zoom;

Learning and Development crafting - întâlnirea #4

.

de Alexandra MIF

Sketch LD - intalnirea 4-01

Întâlnirile lunii aprilie au continuat pentru comunitatea L&D crafting cu o nouă sesiune în care am discutat despre modul în care putem transfera exercițiile pe care le desfășuram până nu demult în sala de training în mediul online. În acest sens, ne-am concentrat atenția pe a descoperi care sunt cele mai utile și prietenoase tool-uri pe care le putem folosi cu încredere în această perioadă.

În plus, am împărtășit din experiențele noastre, cum ne adaptăm activitățile pentru a aduce un nivel cât mai ridicat de implicare din partea participanților și, mai ales, am înțeles că este absolut firesc să ne setăm așteptările (mai ales cele de la noi) astfel încât să putem performa cât mai eficient, având în vedere prezentul pe care îl trăim cu toții și condițiile date de acesta. 

Mulțumesc pentru feedback

.

cu Gabriela HUM

Săptămâna aceasta, echipa ATU s-a strâns online pentru un training despre cum să cerem și cum să primim feedback. A fost o bună ocazie să ne reconectăm (așa cum facem deja de o lună, săptămânal), să învățăm împreună și să testăm tot felul de aplicații care ne pot ajuta la training-ul virtual. Deși imaginile par a fi ale virusului care ne încearcă de ceva vreme, ele sunt, de fapt, rezultatele muncii pe echipe: în grupe de câte doi, colegii au avut de desenat cel mai urât monstru pe care îl pot realiza (imaginea inițială), apoi au schimbat descrieri între ei, iar ulterior au desenat după recomandări (imaginea 2).

Colaj echipa 1-01-01-01

Cei care au redesenat, au primit feedback pe desenul realizat. Într-un joc simplu și vesel, am văzut de fapt, care ne sunt reacțiile atunci când primim feedback pozitiv sau feedback constructiv.

Colaj echipa 2020202

Am experimentat pe „piele proprie” tendințele, naturale de altfel:
• de a întrerupe; 
• de a ne justifica;
• de a ne simți dezamăgiți atunci când desenele nu au arătat asemănătoare, iar feedbackul s-a oprit la a fi unul pozitiv;

Learning and development crafting - întâlnirea #3

.

de Alexandra MIF

Sketch LD - intalnirea 3 - final de martie-01

Luna martie a venit cu provocări și schimbări pe multe planuri, adaptabilitatea fiind unul dintre aspectele principale pe care orice organizație a prioritizat-o în ultima perioadă. În contextul actual, ne-am adaptat și noi și ne-am mutat toate activitățile în mediul online, inclusiv unul dintre proiectele noastre de suflet, L&D crafting. Am constatat cu bucurie că această schimbare nu a făcut decât să ne aducă și mai aproape unii de alții, ca și comunitate L&D. Timp de aproape două ore am discutat despre ce facem cu provocările pe care le identificăm și le experimentăm zilnic și cum transformăm aceste provocări în resurse. 

Learning and development crafting - întâlnirea #2

.

de Gabriela HUM

Sketch LD - intalnirea 2-01

Întâlnirea de L&D crafting din luna februarie a abordat o temă de interes pentru specialiștii în învățare și dezvoltare: evaluarea nevoilor de dezvoltare în organizații. În practică se face adesea confuzia între evaluarea nevoilor de dezvoltare și analiza nevoilor de training, prima fiind un proces de descoperire a nevoilor organizației iar cea de-a doua fiind un proces de descoperire a nevoilor de dezvoltare ale participanților. Evaluarea nevoilor de dezvoltare e necesară atunci când o organizație are o problemă de performanță sau când are în față o oportunitate pe care vrea să o folosească. 

După ce am clarificat distincția între cele 2 procese, am luat în discuție un studiu de caz. Se recomandă ca în etapa evaluării nevoilor organizației să se evite focusul pe soluții iar discuția să rămână pe realitate (care este situația actuală – T0), pe viitor (unde vrem sau e nevoie să ajungem într-o anumită perioadă de timp - T1) și pe discrepanțele identificate (gaps) între cele 2 situații.

Learning and development crafting - întâlnirea #1

.

de Alexandra MIF și Romana SĂLĂGEANU

Sketch LD -01

Prima întâlnire din acest an a fost despre Career Path în domeniul L&D, cu alte cuvinte, despre direcțiile în care ne putem dezvolta ca specialiști în acest domeniu plin de provocări. Deși poate părea că există anumiți pași pe care trebuie să îi parcurgem, s-a observat că acest parcurs profesional este direct relaționat (interconectat) de contextul organizațional din care face parte la un moment dat o persoană. 

Această sesiune a fost gândită ca un schimb de idei și experiențe ale celor care au fost prezenți, iar ceea ce am constatat este faptul că nu există o rețetă a succesului, ci mai degrabă o orientare spre adaptarea constantă la schimbare, marcată de curiozitate și pasiune. Domeniul L&D este poate unul dintre cele mai versatile arii în care o persoană poate activa la un moment dat, însă este imperios necesar ca această versatilitate să fie înțeleasă și asumată astfel încât, produsul finit, fie la nivel de servicii, interpersonal sau intrapersonal să reflecte implicarea în proces și, dincolo de aceasta, calitate și autenticitate.

Learning and development crafting - întâlnirea #12

.

de Alexandra MIF, Specialist HR

Infografic 2019 RE 2

Luna Decembrie ne-a adus împreună într-o întâlnire ce a avut ca scop stabilirea strategiei și a obiectivelor proiectului L&D Crafting pentru anul 2020. În această sesiune, Gabriela HUM și membri ai comunității L&D Crafting au evidențiat aspectele de ansamblu, dar și elementele specifice discutate de-a lungul anului 2019.

Sesiunea a început cu un exercițiu de încălzire (warm-up) susținut de Mara POP care ne-a prezentat ludicul ca metodă de învățare prin tehnici de teatru. Astfel, am descoperit cum prin integrarea jocului în activitățile de lucru, se poate facilita o înțelegere mai clară și o abordare mai facilă a provocărilor.

Learning and development crafting - întâlnirea #11

.

de Alexandra MIF, Specialist HR

Citat-L-and-D-crafting-template

În luna Noiembrie, am avut plăcerea de a o avea invitată pe Simona VLAD, care ne-a provocat în a revela noi fațete ale experiențelor profesionale, utilizând contextul conceptului de Psihodramă Organizațională și urmărind cum aceasta poate aduce o schimbare fundamentală în dinamica grupului existent la un moment dat în cadrul unei companii.

ATU Consulting
J.J. Rousseau nr. 8
400327, Cluj Napoca
România

M: 0744 623 236
E: