AHA moments #1

.

de Alexandra MIF, Specialist HR

82258170 2932778543412996 758464101755125760 o

Dacă în 2019, ne-am dorit ca implicarea să fie valoarea principală după care ne-am conturat planurile și acțiunile, anul acesta ne-am decis că îl vom dedica creativității. Acesta este motivul pentru care vă prezentăm un nou proiect prin care ne dorim să aducem mai aproape tehnici de stimulare pentru această dimensiune atât de importantă în orice activitate am desfășura.

În procesul creativ, una dintre provocările cu care ne confruntăm este ca ideile noastre, dincolo de a fi împărtășite, să devină atractive și să reprezinte un motiv de apropiere de ceilalți. Pentru ca acest lucru să se întâmple este important ca abilitățile narative să fie dezvoltate astfel încât poveștile descrise să reflecte cât mai bine individualitatea noastră, dar și ca ceilalți să regăsească propriile conexiuni.

Intuity game card

În aceeași idee, Dan Pink argumentează în cartea sa A Whole New Mind, că unul dintre cele mai importante principii de adaptare în era conceptualizării este capacitatea noastră de a crea și împărtăși povești captivante. Autorul explică cum o mare parte din cunoștințele noastre sunt stocate, organizate și împărtășite sub forma storytelling-ului și că mintea noastră înregistrează informația nu logic, ci ca pattern-uri de experiențe sau povești. Una dintre formele de îmbunătățire a storytelling-ului ca formă exprimată a creativității este jocul.

Astăzi ne-am oprit asupra jocului Intuiti, dezvoltat de Matteo di Pascale. La prima vedere, Intuiti este un set de carduri care conține simboluri colorate. Însă, odată cu imersiunea în joc, se conturează posibilitatea de adâncire în inconștient, fiecare simbol (ales) impulsionând puterea creativă a individului. Ce este interesant este că fiecărui card îi este atribuită o poveste pe firul căreia cel care alege cardul trebuie să creeze o nouă versiune a poveștii, într-o manieră inedită: cea a întoarcerii către sine. Intuiti își propune ca actul creativ să nu fie unul rigid, ci să lumineze tocmai bucuria și satisfacția pe care o poate oferi procesul de creație.

ATU Consulting
J.J. Rousseau nr. 8
400327, Cluj Napoca
România

M: 0744 623 236
E: