„Pe tine ce te face să zbori?” - Dark Cockpit de Cdt. Emil Dobrovolschi și Octavian Pantiș

.

de Gabriela HUM

IMG 20200214 124337

Creativitatea poate fi întâlnită oriunde și în orice domeniu. Deși aviația este un domeniu cu rigori ce ne ajută să ajungem în siguranță în diferite locuri din lume, ideea de a face o paralelă între regulile de zbor, importanța lor și leadershipul „la sol”, scoate în evidență un nivel înalt de creativitate al autorului.

Dark Cockpit este o carte ce merită citită și numai pentru a simți plăcerea cu care autorul scrie despre profesia lui și despre experiențele lui ca pilot! O carte ce merită citită de către cei care conduc echipe, pentru paralelele pe care Cdt. Emil Dobrovolschi le face între a pilota un avion și a face leadership într-o companie. O carte ce te prinde și îți pune zâmbetul pe buze, îți dă de gândit, te face să reflectezi la ce înseamnă responsabilitate, reguli, atitudine, comunicare și leadership.

Am avut onoarea de a zbura cu Cdt. Emil Dobrovolschi în 2015, de la Istanbul la București. Scriam atunci pe facebook, fără să știu că îl voi și citi într-o bună zi, că apreciez la el modul în care își conduce aeronava și echipa. Ne-a întâmpinat la intrarea în avion alături de colegii din crew, iar după decolarea avionului ne-a prezentat echipajul, pe fiecare în parte (de obicei se spune doar: „dl comandant X și întregul echipaj...”).  În timpul cursei, a avut grijă să ne îndrume pe ce parte să ne uităm pentru a admira Marea Neagră și Dunărea. Scriam pe atunci că „mă simt ca într-o excursie cu autobuzul, una din excursiile acelea în care înveți din ceea ce trăiești”.

AHA MOMENTS #2

.

de Alexandra MIF, Specialist HR

AHA 2-01

Uneori, lucrurile, ca și acțiunile aparent simple, pot ascunde mecanisme complexe de setare și funcționare. În anul creativității la ATU, ne gândim cum putem dezvolta competențe pornind de la activități experiențiale și de auto-reflecție.

În acest demers, creativitatea este cea care ne este pusă la încercare. Un exercițiu simplu de pornire în training este crearea unui avion de hârtie. Deși poate fi privit ca fiind o activitate  ușoară, crearea unui avion de hârtie nu este neapărat un proces simplu: acesta ar trebui ca odată lansat să poată zbura, să păstreze o anumită altitudine și să-și mențină direcția. Dincolo de realizarea propriu-zisă, avionul poate reprezenta o bună resursă de circulație și generare de informații. Acest exercițiu a fost dovedit că reprezintă o excelentă abordare pentru începerea unui curs sau pentru setarea unui context care să favorizeze gândirea creativă. Este un exercițiu care facilitează implicarea în activitate pentru că include factorul distracției.

Alexandrina Ilco: „Trăire, prezență, emoție, vibrații. Asta simt când pictez”

.

[Mini-interviu despre Creativitate]

73546628 118802816203292 1888709257075884032 o

Alexandrina ILCO activează în prezent ca HR într-o companie multinațională și reușește să combine cu succes job-ul și pasiunea ei pentru pictură. Alexandrina iubește să călătorească și să descopere locuri noi. Este din Bacău și s-a stabilit în Cluj odată cu începerea Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor.

Într-un an dedicat creativității ne-am propus să aflăm povestea unei tinere talentate, cum se manifestă pasiunea ei pentru pictură și ce simte atunci când se conectează cu inspirația.

Forme ale creativității - modelul celor 4 C

.

de Gabriela HUM

f96511ae2696a32f1d58020de94b892c

Multă lume când aude de creativitate se gândește la artă – exprimarea creativă în pictură, dans, muzică. Definițiile pe care le găsim sau pe care le-am învățat referitor la creativitate o limitează și ele adesea. Se spune că:

  • A fi creativ înseamnă să faci ceva nou;
  • Doar arta exprimă creativitatea;
  • Uneori creativitatea este văzută ca o abilitate;
  • Unii cred că e înnăscută;
  • Unii spun că e o abilitate care se dezvoltă în anumite condiții;

AHA moments #1

.

de Alexandra MIF, Specialist HR

82258170 2932778543412996 758464101755125760 o

Dacă în 2019, ne-am dorit ca implicarea să fie valoarea principală după care ne-am conturat planurile și acțiunile, anul acesta ne-am decis că îl vom dedica creativității. Acesta este motivul pentru care vă prezentăm un nou proiect prin care ne dorim să aducem mai aproape tehnici de stimulare pentru această dimensiune atât de importantă în orice activitate am desfășura.

Anul 2019 - Anul Implicării

.

de Alexandra MIF, Specialist HR

Anul-2019-Anul-Implicarii-ATU


Pentru ATU, 2019 a fost anul implicării - un an în care am fost mai aproape unii de alții printr-un scop comun: cel al asumării responsabilității față de ceilalți, față de lume și față de noi înșine.

A fost un an în care poveștile s-au împletit cu experiențele de învățare și în care s-a amprentat mai mult ca oricând importanța implicării active - atât în comunitate, cât și în propria viață.

Cum au fost Lunile de Poveste în 2019

.

În luna octombrie 2019 am derulat a cincea ediție a unui proiect foarte drag nouă: Luni de Poveste...la Cărturești. Ca și în edițiile anterioare ne-am propus să aducem mai aproape de publicul larg subiecte legate de dezvoltarea personală și profesională. Astfel, timp de patru săptămâni, am discutat despre diferite teme menite să încurajeze auto-conștientizarea și să conducă la îmbunătățirea performanței. Pe parcursul celor patru seri de ateliere s-a întâmplat de mai multe ori să fim provocați la un exercițiu personal, de introspecție;

  • 7 octombrie (SERGIU MAXIM) - De la Intenție la Rezultat. Cum să planifici eșecul pentru a avea succes
  • 14 octombrie (Gabriela HUM) - Reflecții despre autoreflecție
  • 21 octombrie (Ramona POP) - Back to basics: reguli de aur, cei 7 ani de acasă și valori personale
  • 28 octombrie (Diana BERINDEI) - De la „ceilalți” la „noi”. Identitate. Schimbare. Performanță.

Banner 1800X640- cover 2019 variantă nouă-01111-01-01

[Luni de Poveste] De la „ceilalți” la „noi”. Identitate. Schimbare. Performanță

.

de Diana BERINDEI, trainer

 MG 0511

În urma atelierului din data de 28 octombrie, Diana BERINDEI a pregătit un rezumat al serii, în care ne-a vorbit despre Identitate, Schimbare & Performanță.

Ce face ca o organizaţie să fie şi să rămână uşor de distins? Ce face ca un antreprenor să îşi pună amprenta în propriul său domeniu? Ce ne face pe unii dintre noi să știm că vrem să colaborăm sau să fim angajaţii unei firme? De ce anumite organizaţii pot să scoată în evidență ce e mai bun în fiecare şi să folosească acest lucru în favoarea tuturor? Şi, nu în ultimul rând, ce ne face să creăm, nu doar servicii sau produse, ci o reputaţie? Dacă eşti antreprenor, dacă eşti manager sau angajat, sunt şanse mari să-ți fi pus deja  măcar o parte dintre aceste întrebări, dacă nu pe toate.

[Luni de Poveste] Back to basics

.

de Ramona POP, trainer

 MG 9764

În urma atelierului din data de 21 octombrie, Ramona POP a pregătit un rezumat al serii, în care ne-a amintit ce sunt regulile de aur și totodată ne-a vorbit despre valorile personale.

Mulți dintre noi suntem și am fost beneficiarii unei forme de parenting. Dacă în anii 70-80 parentingul însemna să fim hrăniți și dacă se poate curați, acum părinții acordă atenție emoțiilor copilului și exprimării acestora. Ideea de bază e că ajungem în viața adultă având în „traistă" un set de reguli de aur: "ce ție nu-ți place altuia nu-i face", primite preponderent în cei 7 ani de acasă. Toate acestea fiind menite să ne ghideze și să ne călăuzească în viață.
În cadrul celui de-al treilea atelier, am lansat participanților invitația de a dezbate cum își fac loc în viața noastră, printre aceste reguli, valorile personale.

ATU Consulting
J.J. Rousseau nr. 8
400327, Cluj Napoca
România

M: 0744 623 236
E: