Skip to main content
Jurnal »

Ce am învățat de la participanți – Septembrie

26 septembrie 2017
Radu-MARINCEAN-2016

Prima lună de toamnă în ATU a reprezentat o revenire cu forțe proaspete la cursurile și proiectele dragi nouă. Continuăm să învățăm de la participanți și, așa cum am facut în fiecare lună anul acesta, vă invităm să urmăriți ce învățăminte au luat cu ei trainerii noștri de la câteva dintre cursurile lunii septembrie:

 

Fiind o întâlnire care are în centrul său banii și aspectele financiare din viața cabinetului psihologic, mă folosesc de ea pentru a obține perspective diverse și oarecum „din afara” fenomenului.

Radu-MARINCEAN-2016

Psihologii mi-au arătat că banii sunt „o provocare”, o „stare de spirit, emoție”, „un rău necesar” și că, în general, îi consideră un mijloc de a-și asigura satisfacerea dorințelor, chiar dacă nu îi urmăresc cu obstinație. Mai mult, se confirmă din nou faptul că, deși se consideră oarecum în afara fenomenului financiar, sunt mai mult decât capabili să își gestioneze singuri cabinetele.

 

Radu MĂRINCEAN, Managementul Cabinetului Psihologic


Întâlnirile cu psihologi care învață despre cum să își conducă propriile cabinete este mereu aducătoare de perspective noi, proaspete, valoroase. Am învățat de această dată de la participanți că:

– exemplele de succes uneori motivează, alteori sperie; este necesar să prezentăm și greutățile prin care oamenii de succes au trecut până la momentul de glorie.

Gabriela HUM-2016

– oamenii, dincolo de conținutul livrat și mod de lucru pe parcursul trainingului, sunt atenți la tot felul de alte  aspecte – uneori la lucruri la care nici nu te gândești. De exemplu cât de multă coeziune transmite echipa de  traineri, chiar dacă livrează aspecte diferite, în zile diferite.

– deși trainingul e același pentru toți și fiecare dintre cei ce învață face cel puțin un pas înainte față de punctul de la care a pornit, fiecare avem propriul punct de pornire și propriul ritm de pășit înainte.

Gabriela HUM, Managementul Cabinetului Psihologic 


Andra-12-ani-ATU

 

Cursul de MCP de la Sibiu a fost pus sub semnul colaborării și al muncii în echipă. Ce am apreciat enorm la participanți e cum maturitatea și experiența de viață contribuie și mai mult la deschiderea și apetitul pentru înțelegere și cunoaștere.

  

Andra HANȚĂ, Managementul Cabinetului Psihologic


Miki-12-ani-ATU

Am (re)învățat că deseori singura certitudine pe care o avem este incertitudinea. Einstein afirma că „matematica, dacă vrea să păstreze legătura cu realitatea, e obligată să asume incertitudinea”. Acea parte care dorește să fie riguros precisă pierde legătura cu realitatea. Acceptarea incertitudinii, conectarea la nevoile grupului și la fiecare în parte, poate facilita procesul de cunoaștere și de creștere a nivelului de insight al participanților și nu în ultimul rând al formatorului. Am (re)învățat că, în dialogul cu celălalt, tăcerea și ascultarea acestuia pot fi cheile cu care poți deschide uși care au rămas multă vreme ferecate.  

Mihaela BOUTIERE, Consilier pentru Dezvoltare Personală, Modul I


Ce-am-invatat-de-la-participanti-ATU

A fi trainer presupune un proces constant și continuu de documentare și învățare. Ca traineri, învățăm mult când concepem și pregătim un program, învățăm când îl livrăm la sală și creștem atunci când ținem cont de evaluările și feedback-urile primite. În plus, de cele mai multe ori, e vorba de un schimb – pentru că, la rândul nostru, aflăm și învățăm de la cei cu care interacționăm pe parcursul trainingurilor. Anul 2017 îl dedicăm învățării reale, conștiente și asumate. Cu acest prilej, le-am propus trainerilor implicați în diferite proiecte ATU un exercițiu de reflecție: după fiecare training să se gândescă și să ne împărtășească ce au învățat de la participanți.

Recomandă și altora